Бока Хуниорс поведе в Аржентина

Бока Хуниорс поведе в Аржентина

Аржентинският гранд Бока Хуниорс излезе на върха в местната Суперлига. Това се случи, след като победи с 1:0 Естудиантес на "Бомбонера", в мач от 6-ия кръг. Единственото попадение реализира Емануел Рейносо още в 4-ата минута, когато се възползва от лошо избита топка от вратаря на гостите Андухар.
Интересното е, че въпреки многото проблеми поради травми в тима на Густаво Алфаро. Той остави на пейката  Даниеле Де Роси, който изтърпя много критики при равенството 0:0 с Ривър Плейт на "Монументал", както и звездата Карлос Тевес. Пълните трибуни на "Бомбонера" обаче видяха гол още в самото начало, който се оказа достатъчен за трите точки.

Попадението беше първо за сезона в шампионата за аржентинеца. Гонсалес от гостите направи сериозен пропуск пред вратата на Естебан Андрада, който продължи да пише история, запазвайки вратата си суха в 10-и пореден мач. Нещо, което не е правил никой в историята на Бока. Вратарят имаше късмет през втората част, когато Уйгант изчисти от голлинията му прехвърлящ удар на Ретегуй.

Домакините пък пропусна няколко възможности чрез Вила, Мак Алистър, Солдано и Уртадо.

Успехът изведе Бока еднолично на първо място с 14 точки, след като тимът има четири победи и две равенства, а също така няма допуснат гол на този етап в шампионата.

Сан Лоренцо и Талерес имат по 13 точки, а Ривър Плейт има 11 точки, заемайки шеста позиция.

Естудиантес е на 19-то място с шест точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички