"Гардиън" определи най-големите таланти в световния футбол

"Гардиън" определи най-големите таланти в световния футбол

За шеста поредна година авторитетният британски вестник “Гардиън” посочи най-големите таланти в световния футбол. От изданието публикуваха списък с 60 обещаващи играчи, родени през 2002 година.

Сред тях са откритието на Барселона през този сезон Ансу Фати, както и синът на исландската футболна легенда Ейдур Гудьонсен - Андри Лукас Гудьонсен, който е част от Реал Мадрид. Има представители на 38 държави, като с най-много такива е Франция - петима. Испания е с четирима, а Италия, Германия, Аржентина и Бразилия са с по трима. Сред селектираните играчи има и такива от страни като Малайзия, Таджикистан, Тайланд и Узбекистан. За съжаление, в списъка няма български футболист, което се случва едва за втори път, откакто вестникът прави такъв подбор. Досега в него са попадали Божидар Краев (2014), Владислав Жиков (2016), Кун Теменужков (2017) и Ияд Хамуд (2018). Можете да видите целия списък ТУК.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички