Фирмино с елегантен гол в мач №100 на Неймар за Бразилия (видео)

Фирмино с елегантен гол в мач №100 на Неймар за Бразилия (видео)

Бразилия и Сенегал завършиха 1:1 в приятелски двубой, игран в Сингапур. Роберо Фирмино даде аванс на "селесао" в деветата минута, а Фамара Диедиу изравни в самия край на първото полувреме от дузпа, отсъдена заради нарушение на Маркиньос срещу Садио Мане.

Тите заложи на много офанзивна формация, в която Неймар, Филипе Коутиньо и Габриел Жезус бяха зад поставения на върха на атаката Роберто Фирмино. Дани Алвеш и Тиаго Силва, които пропуснаха загубата от Перу, се завърнаха в състава. За Неймар това беше мач №100 с екипа на "селесао".

Нападението на Сенегел бе водено от Фамара Диедиу, а голмайсторът на Ливърпул Садио Мане бе отляво на атаката. Шейку Кояте и Идриса Гей действаха като вътрешни полузащитници. Калиду Кулибали ръководеше защитата на африканския тим.

Още в деветата минута Бразилия откри резултата. Коутиньо намери добре Жезус отдясно. Нападателят на Манчестър Сити изведе Фирмино зад централната двойка защитници, а звездата на Ливърпул копна елегантно топката - 1:0. Друг играч на Ливърпул - Садио Мане, можеше да се разпише в 26-ата минута, когато проби отляво и стреля силно. Едерсон спаси, макар че не успя да улови топката.
В 39-ата минута играчите на Сенегал поискаха дузпа заради игра с ръка на Тиаго Силва, след като преди това Сане засече с глава центриране от корнер. След това топката стигна до Коли, който стреля с левия крак, но Едерсон спаси.

В самия край на първата част Маркиньос изблъска Садио Мане в наказателното поле, след като преди това нападателят на Ливърпул направи много добър пробив отляво - дузпа за Сенегал и жълт картон за бранителя. Диедиу изпълни много точно, въпреки че Едерсон хвана ъгъла.

В добавеното време на първата част Неймар, който бе незабележим до момента, излезе очи в очи с Гомис, след като поучи извеждащо подаване от Фирмино, но не успя да преодолее стража и да изведе Бразилия отново напред.

В 53-тата минута Коутиньо изведе хубаво Жезус, който успя да изпревари Гомис и да стреля покрай него, но ударът му бе неточен. Нападателят на Ман Сити поиска и дузпа в тази ситуация, но основания за такава нямаше. Веднъж Неймар стреля над напречната греда от фаул, а Едерсон спаси опасен удар на Н'Диайе. В 86-ата минута шут на Мане срещна гредата, а малко след това Ричарлисон пропусна страхотна възможност да донесе победата на Бразилия, но не успя да намери вратата от добра позиция.

Бразилия:

Едерсон, Алвеш, Маркиньос, Силва, Сандро (79'-Ренан Лоди), Артур (68'-Матеус), Каземиро, Жезус, Коутиньо (72'-Ричарлисон), Неймар, Фирмино (59'-Евертон)

Сенегал: Гомис, Гасама, Сане, Кулибали, Коли, Гей (79'-Б. Н'Диайе), Кояте (67'-Сар), Сар (93'-Тиуб), Диата, Деидиу (78'-Диало), Мане
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти