Националите на Чили отказаха да играят контрола с Перу

Националите на Чили отказаха да играят контрола с Перу

Футболистите от националния отбор на Чили отказаха да играят в контролата с Перу, която трябваше да се играе на 19 ноември в Лима.

Столицата на Чили Сантяго от седмици е разтърсвана от антиправителствени протести и безредици и играчите са решили, че няма смисъл да играят, докато хората в страната се бият с властите. 

Решението бе подкрепено от местната футболна асоциация и играчите бяха освободени, за да могат да се приберат по клубовете си.

Чили трябваше да играе контрола и с Боливия този петък, но тя бе отменена още миналата седмица. В Боливия също има протести, които доведоха до свалянето на дългогодишния президент Ево Моралес. 

До момента 23-ма души загинаха при протестите в Чили, а повече от 2000 бяха ранени при най-масовите стачки от връщането на демократичното управление в страната през 1990 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти