Акрам Афиф беше избран за номер 1 в Азия

Акрам Афиф беше избран за номер 1 в Азия

Катарският нападател Акрам Афиф и японката Саки Кумагаи бяха избрани за футболист и футболистка номер 1 за 2019-а година на Азия. Церемонията на Азиатската футболна конфедерация се състоя днес в Хонконг.

Афиф беше сочен за тотален фаворит, въпреки увеличаващия се брой азиатци, които играят в Европа. За основни заслуги бяха посочени спечелената титла на континента с националния отбор тази година, както и достигането до полуфинал в азиатската Шампионска лига и титла на страната с Ал Сад. Тимът ще играе и на Световното клубно първенство, което стартира другата седмица в Катар.

Кумагаи помогна за четвъртата поредна титла в женската Шампионска лига на УЕФА на френския Олимпик (Лион). Също така тя беше и капитан на националния отбор на Япония за жени на Световното първенство, където тимът достигна до осминафинал и отпадна от Холандия. За треньор номер 1 в Азия е избран Чун Юн-йон, който е начело на Република Корея (младежи до 20 години), а при женските отбори наградата е за Асако Такакура- селекционер на Япония.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички