Лудогорец смачка осмия в Полша за 45 минути (видео)

Новият наставник на Лудогорец Павел Върба започна с успех начело на тима, след като разградчани надиграха с 2:0 Висла (Плоцк) в контрола на турска земя. Якуб Шверчок откри още в 5-ата минута, а в 27-ата Талеб Тауата удвои.

През първото полувреме българският шампион тотално доминираше над осмия в полската Екстракласа и можеше да реализира поне още две попадения, но Шверчок и Димо Бакалов изпуснаха сами срещу вратаря.

Дебют за разградчани направи единственото ново зимно попълнение Каули, който дойде от Падерборн. Бразилецът с немски паспорт се отличи с няколко добри отигравания. Много добро впечатление остави и пристигналият преди няколко месеца също от Бундеслигата Талеб Тауата.

Българският шампион започна по-активно срещата и откри резултата още в 5-ата минута. Тогава Бакалов свали с глава към Шверчок след центриране на Тауата отляво и таранът на разградчани прониза Вравел с изстрел от границата на малкото наказателно поле за 1:0.

Поляците можеха да изравнят в 18-ата минута, когато Уруга стреля опасно с глава след центриране от фаул, но Пламен Илиев изби в корнер.

В 27-ата минута Лудогорец вкара втори гол. Тауата намери Шверчок в наказателното поле на противника, полякът запази добре топката, след което отново я върна към левия бек на орлите и той с премерен шут от 7-8 метра покачи на 2:0.

Пет минути по-късно Каули отне топката пред наказателното поле на орлите, напредна с нея в продължение на 30 метра и подаде към нахлуващия отдясно Чибота. Фланговият футболист центрира към непокрития Шверчок, полякът овладя и шутира под малък ъгъл от 6-7 метра, но в аут.

В 37-ата минута Каули шутира, а Вравел спаси. Секунди по-късно Шверчок излезе сам срещу вратаря на Висла, но не успя да го преодолее. Минута по-късно и Бакалов не вкара останал очи в очи с Вравел.

През второто полувреме българският шампион излезе с нова 11-ка, а темпото на игра видимо спадна, което се отрази и на головите ситуации.

Първата по-сериозна опасност за втората част стана факт в 56-ата минута, когато Жоржиньо овладя в наказателното поле на поляците след грешка при изчистване на техен защитник и стреля по земя в ръцете на вратаря.

В 67-ата минута и Стоянов демонстрира добър рефлекс, когато играч на Висла завърши с шут от малък ъгъл комбинация на поляците, но стражът на орлите внимаваше и изби в корнер. Лудогорец можеше да получи дузпа за нарушение срещу Жоржиньо в 82-ата минута, но реферът не видя добре ситуацията и я изкара извън наказателното поле.

ЛУДОГОРЕЦ - ВИСЛА (ПЛОЦК) 2:0

1:0

Якуб Шверчок 5

2:0

Талеб Тауата 27

ЛУДОГОРЕЦ (първо полувреме):

23. Илиев, 11. Манолев, 90. Форстър, 21. Григоре, 6. Тауата, 18. Дяков, 12. Анисе, 95. Каули, 7. Бакалов, 13. Чибота, 9. Шверчок

ЛУДОГОРЕЦ (второ полувреме):

Стоянов, Икоко, Моци, Терзиев, Недялков, Йорданов, Баджи, Жоржиньо, Вандерсон, Марселиньо, Кешерю

ВИСЛА (ПЛОЦК):

22. Вравел, 2. Микалски, 5. Сиелевски, 8. Фюрман, 10. Меребашвили, 14. Квиетневски, 17. Рамчук, 18. Уруга, 19. Ангелски, 24. Кабезали, 44. Сахити

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти