Кешерю все по-близо до нов договор с Лудогорец

Головата машина на Лудогорец Клаудиу Кешерю е все по-близо до подновяване на своя договор, пишат медиите в Румъния. Както е известно, настоящият контракт на 33-годишния нападател изтича през лятото, но още преди Нова година ръководството на разградчани и Кешерю започнаха преговори. Предполага се, че до началото на пролетния полусезон новият договор ще е факт. Самият футболист разкри, че е щастлив в България и на 80% ще остане в Лудогорец.

Кешерю е сред най-значимите играчи в историята на клуба. Той дойде през 2015 година и от тогава досега има впечатляващите 116 гола в 196 мача. Логично с тези цифри румънецът е номер 1 във вечната ранглиста на “орлите”.

Макар и на 33 години, интерес към Кешерю не липсва. Винаги готов да го приюти е тимът на ФКСБ, а турските медии писаха, че интерес към него има дори грандът Бешикташ.

Все още не е ясно за колко години ще е евентуалният нов договор на Кешерю - за една или за две. По-вероятно е той да бъде удължен с 24 месеца - до лятото на 2022 г. Тогава румънецът ще е на 35 години.

И при новия наставник Павел Върба се очаква Кешерю да е титуляр, а Якуб Шверчок да бъде негова резерва.

“Меридиан Мач”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти