Шоу на Тевес остави Бока Хуниорс в борбата за титлата

Шоу на Тевес остави Бока Хуниорс в борбата за титлата

Капитанът на Бока Хуниорс Карлос Тевес направи истинско шоу в 20-ия кръг от аржентинската Суперлига. Опитният футболист беше в основата на успеха на своя тим с 4:0 при гостуването на Сентрал Кордоба. Десетката на "генуезците" реализира два гола, подаде за едно попадение, изпусна дузпа, а след това изработи още един 11-метров наказателен удар.

Пред пълните трибуни на стадиона в Сантяго де Естеро гостите поведоха още в 3-ата минута, след като Тевес се възползва от грешка в защитата на домакините.

Нападателят пресече подаване към вратаря и майсторски реализира. Последва отлично спасяване на Андрада, което запази преднината на "синьо-жълтите", които удвоиха в 26-ата минута. Бившият играч на Бенфика и Атлетико Мадрид Салвио финтира защитник и се разписа за трети път от 14 мача през този сезон в Аржентина.

Малко преди края на първата част Бока Хуниорс получи право да изпълни дузпа за игра с ръка след центриране на Фабра. Тевес взе топката, но вратарят Родригес изби.

Втората част започна с две бързи попадения за гранда от Буенос Айрес. Атака, подхваната от Тевес, завърши и с гол на звездата в 53-ата минута, като той вече има шест попадения в тази кампания. Шест минути по-късно Тевес подаде на Вила за четвъртото попадение в мача. Голът трябваше да бъде отменен, тъй като крилото беше в засада. Десетка на Бока Хуниорс беше във вихъра си и в 83-ата минута спечели дузпа, която предостави на Солдано. Последният обаче също пропусна, след като вратарят Родригес парира и неговия изстрел.

Бока остана на второ място с актив от 39 точки, като изостава на три от лидера Ривър Плейт, три мача преди края.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти