Кралев: Търгът за базите на ЦСКА ще бъде публичен и прозрачен, няма да има скрити неща

Кралев: Търгът за базите на ЦСКА ще бъде публичен и прозрачен, няма да има скрити неща

Министърът на спорта Красен Кралев заяви пред Канал 3, че злоупотреби в неговия ресор не може да има, но може да стават грешки. Той даде за пример казуса с базите на ЦСКА, като обясни, че планът е веднъж завинаги те да бъдат отдадени и да се инвестира в тях.

"Казусът е толкова тежък, че никой не се е нагърбил досега той да бъде разрешен. Въпросът с базите на ЦСКА е емблематичен за българските спортни бази, с чиято собственост има проблем. Ще се опитаме да решим този въпрос с новия Закон за спорта, който ще бъде внесен за разглеждане следващия месец", обясни спортният министър.

"Търгът за ЦСКА ще се проведе, когато сме готови с документите и това ще бъде съвсем скоро. Те ще бъдат публични и не може да има скрити неща. Ние ще го направим по най-прозрачния начин", каза още министър Кралев.

Той отказа да коментира думите на служебния министър на спорта в кабинета "Герджиков" Даниела Дашева, че който вземе емблемата на ЦСКА, ще вземе и базите.

"Няма общо между двата процеса. Различни институции провеждат търговете за емблемата и базите. На Министерството на младежта и спорта не може да бъде вменена отговорност относно емблемата, има ясни разпоредби. Ние следваме закона при провеждане на процедурите", посочи още Кралев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти