Пифа защити Китанов, призова го обаче сериозно да се замисли

Пифа защити Китанов, призова го обаче сериозно да се замисли

Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Петров защити младия си колега Георги Китанов, който късно снощи сгреши фатално при загубата на ЦСКА-София с 0:1 като домакин на Лудогорец. Доскорошният асистент на Христо Янев в Нефтохимик засвидетелства подкрепата си към юношата на Черно море, като призова за такава и феновете на "червените", но не само спрямо към Китанов, а към целия клуб.



"Не знам защо много хора коментират, че Лудогорец е играл с резервите. В такива отбори няма титуляри и резерви, а тези, които не попадат често в игра, винаги се стараят да дадат максимума от себе си и да изместят някой от титулярите. Двубоят беше равностоен, нямаше кой знае колко положения и точни удари към двете врати. Понякога се получават такива срещи - има големи очаквания към играчите, има и напрежение", сподели Ивайло Петров пред официалния сайт на ЦСКА-София.

"Доста упреци бяха отправени към вратаря Георги Китанов. Работил съм с него и знам, че има големи качества. Трябва му малко почивка явно, да осмисли ситуацията около него. Разбира се, не се намеси по най-добрия начин при гола на Лудогорец, но кой не бърка? Който не играе, той не прави грешки. Грешни стъпки правят хората и в спорта, и в живота, така че нищо фатално не се е случило", коментира Пифа.

"Китанов е обвиняван за попадението на Лудогорец, а преди това и за това на Левски миналия сезон. Това трябва да му е като сигнална лампичка - да се зимисли защо прави такива грешки в тези важни двубои. Има нещо, което трябва да изчисти от играта си, да преосмисли поведението си, но трябва да го направи сам, да стигне до изводите и да продължи да играе на ниво. В него има много хляб и той го знае много добре", каза още бившият страж.

"Самият аз също съм правил много грешки в кариерата си. Давам ви пример - през сезон 2006/2007 започнах доста колебливо, въпреки че спечелихме Суперкупата с ЦСКА срещу Левски. В евротурнирите отстранихме Динамо (Тирана), а след това ни се падна Хайдук (Кула). В София завършихме 0:0, а на реванша измъкнахме 1:1 след продължения. Тогава ни спаси Александър Тунчев, а на мен ми вкараха гол от центъра на Белград. Бях притеснен, бях несигурен и това ми изигра лоша шега, но впоследствие нещата се нормализираха и започнах да пазя, както мога", призна Петров.

"В ЦСКА напрежението е огромно и с това трябва да свикнат футболистите. Трябва да осъзнаят, че са в най-големия български отбор и няма място за отпускане. Искам да призова и феновете - сега е моментът да бъде подкрепен отборът, както го направиха вчера срещу Лудогорец. Лесно е да седнеш на чиста и подредена маса, както се казва. В трудните моменти се вижда кой кой е. Сега е моментът да се подкрепи ЦСКА и да се докеже за пореден път, че клубът е по-силен и по-жив отвсякога. Не мога да се примиря, че някои са отписали 32-та титла след два изиграни мача. Рано или късно тя ще стане факт, но ще стане, когато сме единни и сме всички на стадиона. Хора, вярвайте и подкрепяйте ЦСКА!", завърши Ивайло Петров.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти