Левски сезира БФС и Прокуратурата за изцепките на Каранга

Левски сезира БФС и Прокуратурата за изцепките на Каранга

Ръководство на Левски ще сезира Дисциплинарната комисия към БФС, заради някои прояви на Фернандо Каранга, съобщава Дарик радио. "Сините" изпращат писмо с прикачени видео и снимки с действия на бразилския нападател на "червените".

Левски сезира ДК на БФС, комисията по Феърплей и етика, Изпълкома на БФС, както и ще поиска от футболната централа да бъде сезирана прокуратурата по случая.

"Сините" смятат, че жестът с "рязането на глави" е провокативен и може да доведе до ответна реакция от страна на феновете. От Левски са шокирани и от снимки и видео материали в медиите, които показват Каранга да ликува с надуваем член, на който е поставен шал на клуба от стадион „Георги Аспарухов“. Тази очевидна провокация се смята за изключително лош пример за държава и общество, което е част от Европейския съюз.

Припомняме, че Каранга направи подобни жестове и по време на мача с Пирин, но тогава от Дисципа споделиха, че не са били сезирани, а по-късно делегатът на мача бе наказан.

Снимка: №2 фейсбук

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти