Кои са ФК Рига?

Кои са ФК Рига?

Първият съперник в тазгодишното евроучастие на ЦСКА-София е латвийският ФК Рига. Тимът се състезава в местната Висша лига, чийто сезон се провежда в момента. Рига се намира на 5-о място във временното класиране от общо осем отбора с актив от 19 точки, постигнати след 6 победи, 1 равенство и 4 загуби.

Клубът е основан през 2014 г., след сливането на ФК Карамба Рига и Динамо Рига. През 2015г. се състезава във втора дивизия под името ФК Карамба/Динамо. След като печели промоция за елита, си сменя името на настоящото ФК Рига. През миналата кампания отборът завършва на 3-о място след Спартак Юрмала и Лиепая. Също така две поредни години е финалист за Купата на Латвия.

Това е дебютното им участие в европейските клубни турнири. Старши треньорът им е македонецът Гоце Седловски, който има опит в националния отбор на Македония, Турново, Вардар и австрийския Матерсбург. Звездата на отбора е естонецът Богдан Васчук, който през изминалото първенство има 8 гола. Клубният стадион “Сконто” е с капацитет от 9500 места.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти