ЦСКА и България се сбогуваха с легендата Димитър Марашлиев

ЦСКА и България се сбогуваха с легендата Димитър Марашлиев
Стотици близки, приятели, фенове и легенди на ЦСКА си взеха последно сбогом с легендарния нападател на армейците Димитър Марашлиев. Един от най-големите футболисти в историята на червените и България ни напусна на 12 юли на 70-годишна възраст.

На поклонението в Централните софийски гробища венци бяха поднесени от фен клуб "Сектор Г", а също и от името на собствениците на ЦСКА-София Юлиан Инджов, Гриша Ганчев и Христо Стоичков.

Съболезнователни писма от Президента на Република България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев бяха изпратени до семейството на непрежалимия Димитър Марашлиев.

За ЦСКА нападателят изиграва 244 срещи, в които отбелязва 73 гола. Като състезател на тима Димитър Марашлиев достига и до националния отбор, с който записва 8 двубоя и 3 попадения. С армейците е шесткратен шампион на България и четири пъти е носител на Купата на Съветската армия.

Марата е участник и в епичните сблъсъци от полуфинала за КЕШ между ЦСКА и Интер през 1967 година. Няколко години по-късно, през 1973-а, вкарва първия гол в срещата, в която армейците детронират действащия шампион в КЕШ - Аякс. ЦСКА печели с 2:0 и се класира на 1/4-финал в надпреварата.

С България взима участие на световното първенство през 1970 година в Мексико.

Поклон пред паметта му!

Легендите не умират!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти