Край и с последния безплатен паркинг около “Васил Левски” и “Армията”

Край и с последния безплатен паркинг около “Васил Левски” и “Армията”

Безплатният паркинг около Националния стадион “Васил Левски” става платен от 1 септември. От днес започна репатрирането на автомобилите, а от утре ще се маркират паркоместа и ще се поставят колчета. В новия паркинг, който ще се стопанисва от “Пазари Запад", ще се плаща чрез автомат, който ще връща монети, обясни Борислав Борисов от общинското дружество.

"Ще бъде поставен входно-изходен терминал, както и будка, в която ще стоят наши служители. Ще бъде поставено и информационно табло, което ще показва броя на свободните места. Тук ще се разкрият 109 места, от които 5 ще са за инвалиди", допълни Борисов. Той уточни, че 1 лев ще струва паркирането за 4 часа, а след това ще се плаща по 2 лева на час. Запазва се и пазарът за спортни стоки, който се провежда в събота и неделя. В тези дни ще намалява  капацитета на паркинга, а търговците ще плащат по 12 лв. за заето паркомясто, подчерта представителят на „Пазари Запад".

Както е известно, паркингът около “Васил Левски” бе единственото място в центъра на София, което не се таксуваше от Общината. Преди мачове на “Армията” и “Васил Левски” там спират колите си стотици фенове на футбола, които сега ще трябва да плащат. Към този момент сумата е символична, за да няма недоволство сред гражданите, но със сигурност ще бъде увеличена с течение на времето.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти