Бодуров: Ако искаме нещо сериозно, трябва да играем по-добре

Бодуров: Ако искаме нещо сериозно, трябва да играем по-добре

Централният защитник Николай Бодуров започна третия си сезон в ЦСКА-София. Той дойде на “Армията” в началото на 2017-а и веднага се превърна в основна фигура в ариергарда, оформяйки тандем с Божидар Чорбаджийски. Двамата са двойка централни бранители и в националния отбор. Бодуров се съгласи да отговори на въпросите на “Тема Спорт” за двубоя с Ботев (Враца), предстоящия днес мач с Монтана за купата и наближаващото дерби с Левски.

- Николай, коментарът ти за двубоя с Ботев (Враца)?

– Мачът беше много труден. Може отстрани да е изглеждал по-лесен, защото решихме всичко още през първото полувреме. През втората част обаче бе доста трудно. Необяснимо е за мен защо ни беше такова поведението след почивката. Може би при 2:0 решихме, че мачът е свършил. Въпреки че на полувремето точно това си говорехме, че вкарат ли ни гол, 2:0 е най-коварният резултат да те обърнат и всичко може да се промени. Не мисля, че поведението ни през второто полувреме беше такова, каквото трябва да бъде. Късметът ни покри при дузпата.

- На какво отдаваш това, може би на подценяване?

– Не мисля, че е подценяване. Просто бяхме решили, че при 2:0 мачът е свършил. А на полувремето си казахме точно обратното, че трябва да сме сериозни, да играем на сто процента. Но като видях как започнахме през второто полувреме, ми стана ясно, че ще е много тежко. Важното е, че победихме и това е най-хубавото от целия мач.

- Имаше дузпа срещу ЦСКА, а кога ще има такава за вас, защото имахте няколко претенции, главно на Десподов в двубоя с Ботев (Враца)?

– Не мога да коментирам положенията, защото не съм ги видял добре. Но няма какво да търсим оправдание – дузпа или не. Ние трябва да играем значително по-добре и да си затваряме мачовете по-рано. Отношението ни трябва да е такова, както през първото полувреме с Ботев (Враца), ако искаме да постигнем нещо сериозно този сезон.

- Навлязохте в седмицата на вечното дерби, какво очакваш от сблъсъка с Левски?

– Преди него имаме много важен мач за Купата на България с Монтана. Двубоят ще е много тежък, Монтана е добър отбор. За Левски ще мислим, след като мине този сблъсък.

- Това, че Левски среща за купата аматьорския Атлетик Куклен, ще им даде ли някакво предимство по отношение най-вече на физическите сили и психологията преди дербито?

– Не мисля, че ще бъдем по-изморени. Това е отредил жребият и ние просто трябва да изиграем мача си с Монтана добре и да спечелим. После и с Левски ще излезем пак за победа. Ние сме ЦСКА и нищо друго не ни устройва.

- Първият дял от редовния сезон е към своя край, остават още 4 кръга. Как ти се виждат съперниците и битката за първото място?

– Сега е доста по-интересно от миналата година. Вече и Левски е в борбата. И други отбори трупат доста точки. Надявам се до последно повече тимове да се борят за титлата.

129 Ботев (Враца) - ЦСКА-София

 

- Какво е мнението ти за представянето на Лудогорец при Пауло Аутуори? Всички специалисти говорят за отстъпление от тяхна страна…

– Лудогорец не искам да ги коментирам. Имат си треньор, имат си ръководство. Те си гледат тяхната паница, а ние нашата. Играем мач за мач и накрая ще броим точките. Сега не искам нищо да казвам.

- Нестор Ел Маестро наложи младия Aнгел Лясков в карето в отбрана. Какво е мнението ти за него и даваш ли му съвети на база богатия опит, който имаш?

– Постоянно му давам съвети и гледам да му помагам, защото има доста качества. Най-силното е, че има характер, който е типичен за момчетата от нашия югозападен край. Каквото и да стане, той не се отказва, а се бори докрай. Това мисля, че е много добра основа, за да отиде да поиграе някъде в Европа. Той я има и там трябва да се развие. Мисля, че го чака добро бъдеще.

- Валери Божинов заяви, че си Коки Снайпериста, какво му каза след мача с Ботев (Враца)?

– Ние постоянно се шегуваме с него. Още нищо не съм му казал, но ще го избъзикам, че аз чат-пат бележа, ама при него май е по-рядко. Хубаво е, че и аз, и той го възприемаме на майтап. Познаваме се от много време. Надраснали сме тези неща. Пожелавам му късмет и успехи. Хубаво е, че се върна в България.

- През октомври предстоят нови два мача на националния ни отбор – с Кипър и Норвегия. Какво очакваш след отличния старт и двете победи над норвежците и Словения?

- Никой не очакваше, че ще стартираме с две победи. Надявам се тези успехи да ни дадат самочувствие, защото ги постигнахме с много характер, много воля и себераздаване. Хората го виждат. Мисля, че вече е време и малко повече футбол да покажем. Ако към това себераздаване и желание прибавим и малко футбол, мисля, че ще сме голям проблем за всеки отбор в света. А пък и този турнир ти дава шанс за класиране на европейско първенство и най-малкото те мотивира повече. Но не искам да се изхвърляме – скромността краси човека. Да, ясно е, че качествата в националния отбор не са ни на нивото на другите държави. Видяхте в какви първенства и отбори играят футболистите на Словения и Норвегия, за какви индивидуалисти става въпрос. Но ние ги победихме с голям процент футболисти от България, което показва, че българското първенство не е чак толкова лошо, както се изкарва.

- В тази връзка имаш ли още амбиции да излезеш да играеш пак в чужбина?

– Няма къде да ходя. Освен в Дубай или в Китай за по-големи пари. Семейството ми е тук, тук съм щастлив. Казал съм, че парите не са най-важното за мен. Те се изкарват. Важното е да сме живи и здрави.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти