Гриша Ганчев с шокиращи разкрития за себе си и Сирака в Левски - призова прокуратурата: Да ни дойдат на гости

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев направи изненадващи разкрития за нещата, които е вършил при шампионската титла на Литекс през сезон 1997/98. В интервю за предаването “Код Спорт” бизнесменът обвинява негови противници, че са пробили целия футболен съюз, купуват съдии, пробиват играчи, отбори, треньори… Съвсем неочаквано Ганчев добавя, че той е вършел тези неща през сезон 1997/98, твърдейки, че по същия начин е действал и “Сирака в Левски”.

Също така Гриша Ганчев казва, че към момента не се занимава с такива дейности, защото няма пари за тях и се чуди къде са органите, които да разследват собствениците на български футболни клубове през последните 20 години. Нещо повече - босът на червените се чуди защо разследващите органи не са му дошли “на гости”.

Ето два от най-важните отговора в интервюто, които със сигурност трябва да предизвикат вниманието на компетентните органи:

- Кой и с какво трови атмосферата в българския футбол? Два пъти в годината казвате по нещо за 2-3 минути…

Това е дълга тема. Ако вземем да говорим, няма да ни стигнат десет предавания „Код Спорт“. Като вземеш от маниаците, минеш през нарцисите, красавците, та стигнеш до гелосани и най-различни, и пъзелът се нарежда. Не може да отидеш и да пробиеш целия футболен съюз, да купиш всички съдии, да купиш комисии, да се гавриш… Защо? Защото си решил да похарчиш някакви пари ей така. Да си надградиш егото – защо е необходимо? Пробиваш играчи, отбори, треньори. Почва първенството – 30 точки аванс. Добре, какво удоволствие ще изпитам? Вие сте по-старички като мен и помните 1997-1998 г. И аз съм ги правил тези работи, и Сирака ги правеше в Левски. Та, опря мачът до един хикс да се решават титли и т.н. Какво морално удовлетворение да изпиташ от тази работа? Никакво! Нула! И се питам – за какво е необходимо, заслужава ли си повече да се мятат пари за едно нищо?

- Откъде тръгна войната между ЦСКА и Лудогорец?

Ние не воюваме с никого, те воюват с нас! Ние сме в окопа и драпаме. Сложили сме големите каски и това е. С кого да воюваме ние? Нито пари имам да плащаме на съдии, нито имам пари да плащам на Футболен съюз. И аз се чудя къде са тези органи. Тук разнищиха строителни, ресторантьорски, хотелски, не знам какви фирми. Абе, как не щат да ни дойдат на гости на нас във футбола, бе! Няма ги, не искат да дойдат!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти