Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Любо Пенев атакува Лудогорец: Някои от титлите не са заслужени, а постигнати с "определени лостове"

Любо Пенев атакува Лудогорец: Някои от титлите не са заслужени, а постигнати с "определени лостове"

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев атакува шампиона и лидер в класирането Лудогорец. Специалистът е на мнение, че част от титлите на разградчани в последните седем години не са били заслужени, тъй като за постигането им са използвани “определени лостове”.

“Моето мнение е, че част от титлите не са закономерни. Няколко от титлите на Лудогорец не са заслужени. Искам да бъда ясен! Аз съм бил професионален спортист, а сега съм професионален треньор. Уважавам абсолютно всички противници. Не харесвам обаче определени лостове, които се използват, за да бъдат постигнати тези успехи. Мисля, че съм достатъчен ясен. Именно затова казвам, че от тези седем титли, няколко не са заслужени. Това е моето мнение”, каза Пенев пред “Диема”.

"Хубаво е да има силни отбори, но по-важното за мен през тези години е къде бяха ЦСКА и Левски. Акцентът е, че при тях трябва да се подобри абсолютно всичко. Говоря за това къде бяха те през последните години на футболната карта на България. Тоест те изостанаха, по една или друга причина. За мен не е нормално те да се намират... да изостават. През последните 7 години има един абсолютен монопол от Лудогорец над първенството. За мен това не е нормално".

На въпрос дали някога би работил в Лудогорец, Пенев отговори с “не”. Любо заяви, че има собствени съображения, заради които не би приел.

“Не бих работил в Лудогорец. Имам си съображения за това ми мнение”

Пенев коментира и глобата си от 9000 лева за предишни свои изказвания. Любо каза, че ще разгледа със свои съветници записите и ще реши дали ще предприеме определени мерки.

"Ще видим записите какво точно съм казал, ще се консултирам с определни хора и ще стане ясно дали ще се плаща нещо. За уредени мачове глобяват по 4-5 хиляди лева, а за интервю - двойно", каза още Ел Голеадор.

"Футболистите ми трябва да знаят в какъв клуб са пристигнали. Да прочетат дори частично, но да знаят, къде са попаднали. ЦСКА винаги играе за победа. Изоставаме в първенството на пет точки, но не е важно на кое място сме в класирането сега, а къде ще бъдем в крайното класиране. Идва най-чаканият мач от всички. Ще има контузени, наказани, но ще сме подготвени за неделя, като разбира се гледаме към трите точки", каза още Пенев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти