Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Жеков: Чудя се как сме го тренирали Десподов, щом два месеца не може да свикне

Жеков: Чудя се как сме го тренирали Десподов, щом два месеца не може да свикне
Родният голмайстор за всички времена Петър Жеков взе отношение по отпадането заради контузия на Кирил Десподов. Той е изненадан от болежките на нападателя и прогнозира, че ще му бъде много трудно в Италия. Жеков се чуди как в ЦСКА-София са тренирали футболиста, щом не може да свикне вече два месеца в чужбина.
„Не знам какво става с това момче и защо не играе постоянно. Контузен е напоследък и направо се чудя как сме го тренирали тук, щом вече 2 месеца не може да свикне в Италия. Но вие да сте чули Стоичков, Пенев или Костадинов да са имали проблеми в началото, когато преминаха в големи клубове на Запад?
Не, нали. Те бяха готови, бяха големи футболисти. Аз бях на мнение, че не трябва да се продава Десподов, не му беше времето сега. Когато вземеш един талант, той трябва да играе поне 5 години на ниво тук и да ти бъде от полза. И едва, когато стане завършен футболист, тогава да го пуснеш“, смята Жеков.
„Лошо е положението с нападателите в България. От 10 години и нагоре дори нямаме читави играчи, които да могат да вкарват голове. Проблемът е, че всички нападатели в първенството ни идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: „Дай пари!“.
И така ще бъде, докато не се оправим. А това няма как да стане само с чужденци. Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го препоръча един телевизионен техник. Той беше две години по-малък, но играеше със старшата възраст. А като дойде на „Червено знаме“ го видях, че е малко слабичък в раменете и 2 месеца тренирахме само да заякне, преди да влезе в първия отбор и после да продължи нагоре“, спомни си легендата.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти