Д-р Михаил Илиев: Футболът в България се развива, пошегувах се с Пламен Марков

За 20-и пореден път се проведе Национална конференция по спортна медицина в България. Отново домакин бе спортният комплекс в Царско Село, а Д-р Михаил Илиев в основата на събитието. Един от корифеите на спортната медицина у нас застана специално пред камерата на Sportal.bg и разкри своите виждания за развитието на тази важна за спорта тема в България, както и една много интересна шега между него и спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков: 

"Все повече в България се развиват интересът към спортната медицина и финансовите възможности на клубовете, не само футболните. Говорим и за федерациите. Достатъчно средства се дават от правителството. Конференциите организираме с Медицинската комисия към БФС, разбира се с помощта на ръководството и на много именити наши професори в НСА и ортопедичните клиники в България. Имаме и международно участие всяка година. Тук например е професор Папагеоргиу, който е шеф на Балканската Артроскопска Асоциация. Имаме лектори, който работят с Манчестър Сити, както и в Испания. Това е една добра възможноаст да видят нашите лекари, кинезитерапевти и физиотерапевти най-новите достижения. Да се запознаят освен това и с колегите си", сподели пред нашия екип специалистът. 

Запитан за развитието на спортната медицина в нашата страна Д-р Михаил Илиев разкри, че в България има все повече пари в тази насока, по-добра апаратура и специалисти, като дори спомена интересна шега между него и Пламен Марков: 

"Сега нещата са доста променени към хубаво. Започнахме лека полека, Министерството доста ни помага в това отношение. Без засилени финанси не може. Апаратурата е много по-скъпа, съвременна и с по-широк диапазон на лечение и възстановяване. С помощта и на колеги от клубовете, говоря спциално за футбола, започнаха елитните отбори да се обзавеждат с едни бих казал на световно ниво физиотерапии, както за лачение така и за възстановяване. Така е в Лудогорец, Левски също върви по-този път, надявам се ЦСКА, като направи новия стадион да има отново апаратура. Тази година пролетта се пошегувах с моя голям приятел, който ми е бил началник - Пламен Марков. Попитаха ме може ли да станат Левски или ЦСКА шампиони, а аз им казах, че не може, защото ЦСКА няма лекар, а пък Левски нямаше спортно технически директор. Сега се надявам, че нещата ще потръгнат."

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти