Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Фенове на Левски ще почетат паметта на Гунди и Котков

Фенове на Левски ще почетат паметта на Гунди и Котков

Фенове на Левски ще почетат паметта на легендите Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. На 30 юни се навършват 46 години от кончината на двамата. По този повод от Националния клуба на привържениците на "сините" съобщиха, че ще поднесат цветя и венци на Витиня, а после ще се отправят към Враца, където ще бъде открита паметна плоча на великите играчи.

Ето какво пишат от НКП в официалния си сайт:

Левскари, на 30.06.2017 година се навършват 46 години след трагедията на Витиня. Дата, на която всички свеждаме глави пред непрежалимите Георги Аспарухов и Никола Котков. Ден, в който всички забравяме за ежедневието, за да се поклоним пред хората, попаднали в пространството на безсмъртието.

На 30.06.2017 година, петък, в 12:00 часа ще се съберем на Витиня, за да поднесем венци и цветя и да отдадем своята почит към непрежалимите футболисти и големи личности. Да си спомним и поговорим за Гунди и Котков.

След това заедно ще се отправим към Враца, където в 15:00 часа по инициатива и финансиране на местния фенклуб ще бъде открита паметна плоча на Георги Аспарухов и Никола Котков, която се осъществява с подкрепата на Община Враца, предоставяща мястото за поставянето й.

На събитието ще присъстват кмета на Враца, главният архитект, хора от общината, местни жители и множество левскари от околността.

Елате, за да отдадем заедно заслуженото на легендите!

Поклон пред великите Гунди и Котков!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти