Стар познайник от Острова на Афродита отново вариант за Левски

Стар познайник от Острова на Афродита отново вариант за Левски

Кипърският специалист Никодимос Папавасилиу е сред вариантите за нов старши терньор на Левски. Папавасилиу за последно е работил в Слован (Братислава) през сезон 2015/2016, като при подобни на "сините" условия, с почти нов отбор, извежда тима до финал за Купата на Словакия. През кампанията отборът допусна само четири загуби в 33 мача. През последния сезон Папавасилиу работи като скаут за Източна Европа за английския Нюкасъл, където е играл като футболист между 1993 и 1995 година. Кипърецът е заемал този пост и в Болтън.

Никодимос беше вариант за 26-кратните шампиони на България и през зимата, но тогава ръководството на "Герена" реши да остави на поста Елин Топузаков. Бившият зашитник обаче беше освободен през пролетта, а на негово място пристигна Николай Митов. След серия от слаби мачове и резултати обаче, ръководството на Левски, в лицето на собственика Спас Русев, се насочи към специалист от чужбина.

Oчаква се Папавасилиу да пристигне в София в близките дни и да направи презентация пред Русев с вижданията си за бъдещето на Левски. Специалистът от Острова на Афродита има богат опит и в родината си. Никодимос е бил два пъти треньор на годината - през 2012-а с Еносис (Паралимни) и през 2013-а с Аполон (Лимасол). Освен това той е ръководил и местните Ермис (Арадипу) и Олимпиакос (Никозия).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти