Люпко се обясни в любов на "сините" фенове от далечен Виетнам, Sportal.bg снима филм за сръбската легенда (видео)

Люпко се обясни в любов на "сините" фенове от далечен Виетнам, Sportal.bg снима филм за сръбската легенда (видео)

Екип на Sportal.bg пътува специално до Виетнам, за да проследи отблизо поредното азиатско приключение на Люпко Петрович. Въпреки напрегнатите си футболни делници, заради битката, която води неговия тим Тан Хоа за титлата от местното първенство, сръбският специалист се съгласи да говори пред нашата камера. Интервюто ще бъде част от документален филм за неговия престой в далечна Азия и опитът му да прибави поредно голямо отличие в богатата си колекция. В нея най-ярко блести трофеят от турнира за Купата на европейските шампиони, спечелен с Цървена звезда през 1991 година. 

Петрович, който за последно бе наставник на Левски през 2016 година, когато напусна поста по скандален начин, сподели, че продължава да обича "сините" фенове и е сигурен, че те изпитват същите чувства към него.

"За мен феновете на Левски са като тези на Цървена звезда. Аз ги обичам! И винаги съм обичал Левски в моя живот. Знам, че и привържениците ме обичат.", заяви Петрович пред нашия екип.

Той коментира и случилото се в скандалния мач между Левски и Литекс на ст. "Г. Аспарухов" през декември, 2015 година, когато сърбинът бе начело на "оранжевите".

"Аз обичам наравно Литекс и Левски, но Левски за мен е най-големият отбор след Цървена звезда. Най-големият отбор в България и най-големият клуб, който е подкрепян от българския народ. Случилото се в онзи мач не бе хубаво. Съдията, който го ръководеше, с ръка на сърцето го казвам, бе пристрастен.", категоричен бе Люпко.

Той разкри още любопитни подробности за споменатия двубой, както и други случки от футболното битие на България, останали зад кулисите.

Целият документален филм за Люпко Петрович ще може да видите през декември.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички