Жорди Гомес пред нов договор с Левски

Жорди Гомес пред нов договор с Левски

Испанският халф на Левски Жорди Гомес скоро може да си заслужи нов договор с клуба. При това при подобрени финансови условия. Причината за това се крие в клауза в настоящия контракт на футболиста. Юношата на Барселона пристигна на “Герена” през лятото. Тогава той се споразумя за 2-годишен договор със “сините”. Има обаче малка подробност - ато той изиграе 25 мача в първенството, контрактът му автоматично се удължава още една година. Тоест Гомес ще бъде обвързан с Левски не само през 2018/19, но и през 2019/20.

Роденият на 24 май 1985 година играч има 20 мача за “сините” в Първа лига до момента. Тоест само 5 го делят от активиране на въпросната клауза. Досега той пропусна само 1 среща от първенството, като не бе на терена при успеха с 4:0 над Дунав (Русе). Тогава той не игра заради наказание заради натрупани 7 жълти картона. Интересното е, че във всички мачове в Първа лига, в които е бил на терена, 32-годишният испанец започва като титуляр. Той бе два пъти в стартовата единайсеторка и за Купата на България, както и един път в общо две срещи в Лига Европа.

В първия мач за пролетния полусезон срещу Ботев (Пловдив) Жорди Гомес не се представи на добро ниво. Каталунецът обърка доста пасове, от които тръгнаха опасни атаки на съперника. Освен това си пролича, че той не се намира в много добро физическо състояние. Гомес бавно обработваше топката и забави доста нападения. Той дори получи освирквания от трибуните на “Герена”. Интересно е дали треньорът Делио Роси ще продължи да залага на него, особено като се има предвид, че наставникът разполага с доста опции в средата на терена. В неделя Гомес си партнира с Фелипе Нашименто, но там могат да играят още Васил Панайотов, Кали Тиам, Антони Белмонт, Нелуц Рошу и Роман Прохазка.

“Тема спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти