Георги Борисов: Тръгнах да гледам Левски, но бързо се отказах! Това не е Левски, който трябва да бъде

Георги Борисов: Тръгнах да гледам Левски, но бързо се отказах! Това не е Левски, който трябва да бъде

Бившият нападател на Левски и Локомотив (София) Георги Борисов гостува в предаването "От дузпа в тъч", където коментира сегашното състояние на "сините". Той говори и за 90-те години, когато бе част от отбора, разбил ЦСКА с 5:0 навръх 50-годишнината на "армейците".




"Не мога да коментирам Делио Роси, защото той е много над мен. Преди един или два кръга се опитах да гледам Левски, исках да гледам, но като видях, че има двама българи и резултатът е никакъв, просто се отказах. Това не е Левски, който трябва да бъде. В Левски има 15 чужденци, които не се различават от нашите футболисти. Това не е Левски, съжалявам. Те не знаят какво е дерби, като викнат 20-30 хиляди и те гледат по трибуните. Ясно е, че в Първа лига над всички е Лудогорец. Този клуб е пример за всичко. Да, критикуват ги за многото чужденци, но Лудогорец е в Европа и там се доказва", заяви бившето крило на "сините" в "От дузпа в тъч" по Sportal TV.

"След финала, в който победихме ЦСКА с 5:0, Андрей Желязков дойде при мен и ми каза: "Поздравления, ти опази Кременлиев". И аз му казах: "Е, това не го приемам като похвала". Той отвърна: "Не, виж колко е резултатът, ти спази тактическите указания". Това 5:0 им беше подарък на ЦСКА.

Преди да отида в Левски, имах разговори и с Левски, и с ЦСКА. До ден днешен Николай Гигов мисли, че сам съм си го решил. Говорих и с двата клуба, Желязков каза конкретни неща - какво иска от мен, финансовата част не беше толкова важна. И предпочетох Левски, но на първо място ми беше Локомотив (София). Г-н Гигов беше довел един треньор от Пловдив, който явно не разчиташе на млади играчи. Този треньор говори в трето лице за себе си и затова няма да му кажа името. Този човек не искаше да работи с мен и аз предпочетох Левски", продължи Борисов пред Sportal.bg.

"Защо напуснах Левски? Причината беше, че Андрей Желязков отиваше в Локо (Сф) и правеше отбор там, а в Левски идваше Сираков. Аз не бях приоритет на Сираков, той си имаше други приоритети - "Танев, Сираков и Ко" си имаха други мениджърски футболисти и това беше. Желязков ми каза пак в прав текст какво ще се прави, но като отидохме в Локо (Сф), друго излезе. За съжаление след третия месец Желязков и Гочето (Георги Василев) казаха, че трудно се работи в Локомотив - само един от двамата. Във футбола съм се сблъсквал с много лъжи", каза още бившият нападател в "От дузпа в тъч".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти