Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

След поредната брутална вандалщина: масови арести на фенове на Левски (видео)

Двама полицейски служители пострадаха, след хвърлена бомбичка от публиката на сектор „Б“ по време на мача между ЦСКА-София и Левски. Откарани са в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.  По този повод е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка.  Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена. Това казаха от пресцентъра на МВР след този двубой.

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов пък коментира по следния начин поредния вандалски акт около футболен мач в България:

"Не мога да ви кажа точно какво е състоянието на колежката. Информирам се по телефона. Извършена е една операция, но има много стъкла по лицето, както и в окото. Има опасност за окото. От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени за разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид.

Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена - не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела", каза Златанов, който допълни:

"Разговаряхме с тарторите от агитката на Левски, те се разграничават от това поведение. Уж ще съдействат. Но ние разчитаме на себе си да открием извършителя. До момента задържахме няколко десетки лица, които отговарят на описанието. Започваме да филтрираме. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана агресия на това лице.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти