ЦСКА-София, Левски и Славия ще научат съперниците си в Лига Европа

ЦСКА-София, Левски и Славия ще научат съперниците си в Лига Европа

Българските представители в Лига Европа ще разберат съперниците си в турнира днес по обяд. Жребият за първия квалификационен кръг започва в 14:00 часа в централата на УЕФА в Нион, а ЦСКА-София, Левски и Славия ще се надяват не само да изтеглят възможно най-лесните противници на старта, но и да се паднат срещу преодолими отбори в следващия кръг, жребият за който също ще се изтегли днес. Първите мачове в Лига Европа ще се изиграят на 12 и 19 юли.

Предварителната разбивка по урни отреди за потенциални съперници на ЦСКА-София в първия кръг Милсами, Рудар (Плевля), ФК Рига, Хонвед (Будапеща) и Балзан. От тези отбори само Хонвед може да се определи като сравнително сериозно препятствие. Унгарците завършиха 4-и в първенството, но с отрицателна голова разлика, а в състава им личи името на бившия ляв бек на “червените” Тончи Кукоч. Милсами елиминира Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига през 2015 година, но това беше единственият им подобен проблясък на европейската сцена. Другите три тима също са доста под нивото на ЦСКА-София.
Левски едва ли може да има предпочитания за жребия, защото всички потенциални съперници са непретенциозни и “сините” ще са абсолютен фаворит срещу който и да е от тях. Чихура, Вадуц, Транс Нарва и Гандзасар не респектират нито с имена, нито с успехи. Все пак, Вадуц, който се подвизава във втора швейцарска дивизия, изглежда по-стойностен тим от другите, а и Левски вече е отпадал от тим от второто ниво на футбола в Швейцария (Люцерн през 1992 г. - б.р.) “Сините” могат да се изправят и срещ победителите от двойките Кевн Друидс - Тракай и Сант Жулия - Гзира.

Славия ще се опита да елиминира поне един съперник в евротурнирите за пръв път от доста време и шансовете изглеждат повече от добри. Носителят на Купата на България ще се изправи срещу един от следните тимове: Гленавон, Биркиркара, Клаксвик, Стярнан, Илвес Тампере или победителя от двойката Еуропа - Прищина. От тях само малтийският Биркиркара изглежда способен да затрудни “белите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти