Стана ясно защо се провали юбилейният мач на Георги Аспарухов

Собственикът на фирмата “Моко Солюшън” Димитър Дамянов, който се провали на два пъти в организирането на юбилейния мач на един от най-обичаните български футболисти Георги Аспарухов-Гунди, даде своето обяснение. Както е известно, агенцията и Левски първо пуснаха в продажба билети за мач с Бока Хуниорс, а два месеца по-късно за сблъсък с Милан, като не се стигна до мач с нито един от грандовете на световния футбол.

10 Пресконференция за провалената среща Левски - Милан в чест на Георги Аспарухов

“Разговорите с Левски започнаха през месец март миналата година. Бяха предложени доста клубове, като Манчестър Сити и Атлетико Мадрид, но нямаше дата, която да бъда добра за Левски, тъй като отборът се готвеше за турнирите в Европа.

Предложихме на Левски Бока Хуниорс, съгласувахме го с клуба, с "Тръст Синя България", като всички се съгласих.  Мачът официално бе обявен на 19 август, но проблемът беше, че Барселона не можа да даде точна дата за двубоя на “каталунците” с Бока за турнира "Жуан Гампер". До края на месец юни не беше абсолютно сигурна датата на мача Барселона - Бока. От това зависеше и мачът на Левски с Бока. Говорих няколко пъти с директора на Бока Хуниорс, той ме посъветва да търся и друг вариант. Срещнах се с Евгени Русев, за да му кажа за ситуацията.

Подписахме предварителни договори с Ювентус и Милан, но срокът с предварителния договор с Юве изтече. Решихме да рискуваме и прекратихме договора с Бока и подписахме контракт с Милан. Той се подписа на 9 юли и го изпратихме на ръководството на Левски. Координирахме всичко с ръководството на Левски. По молба не Левски ние задържахме и не обявявахме нищо. След мачовете с Вадуц обявихме всичко.

10 Пресконференция за провалената среща Левски - Милан в чест на Георги Аспарухов
Както е известно, цялото ръководство на Милан се смени, а от клуба поискаха друга дата. Уведомихме Левски за това, че Милан иска мачът да е през септември. Те дадоха прозореца между 3 и 11 септември, след което предложихме на Левски този прозорец. Левски дълго време не можа да вземе решение. По този начин се случиха нещата. Нито една от двете страни не е виновна за случилата се ситуация. Всичко е лошо стечение на обстоятелствата”, заяви Дамянов.

Снимки: Владимир Стоянов, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти