Арда взе футболист на Левски

Арда взе футболист на Левски

Тимът на Арда (Кърджали) привлече под наем десния защитник на Левски Ивайло Найденов, научи Sportal.bg. Младокът беше преотстъпен, след като изпълнителният директор на столичани Павел Колев и президентът на кърджалии Петър Пешев се договориха на среща на стадион "Георги Аспарухов". Бившият юношески национал на България загуби шансовете си за титулярно място след идването на Живко Миланов. Ветеранът стана първа опция пред Георги Дерменджиев, а досегашният титуляр Милош Цветкович ще бъде негова алтернатива. Футболистът, който днес тренира със "сините", още тази нощ ще пристигне в Анталия, където играчите на Стойчо Стоев са на лагера. Причината затова е, че треньорът иска да го използва в последната проверка в Турция на 14 февруари срещу Андижан ( Узбекистан).

Ръководството на Арда от няколко месеца има интерес към Найденов, както и към Илия Димитров, който на този етап остава на "Герена", въпреки интереса към него и от Ботев (Враца). Врачани искаха под наем и Найденов, но Дерменджиев е изразил желание 20-годишният футболист да отиде в Кърджали. Причината е, че там ще играе във всеки мач, а освен това отборът има амбиции да побеждава, което ще му помогне да изгради манталитет на победител. На стадион "Христо Ботев" във Враца пък мястото му не е гарантирано.

Найденов има общо 28 мача за Левски, като 25 от тях са в Първа лига. През есента той записа седем мача в първенството и два двубоя за Купата на България.

Интересното е, че в последния мач на Найденов с Левски срещу руския УФА на

7 февруари, той носеше капитанската лента през второто полувреме

, която получи от Станислав Костов..

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти