Левски ще удвои съблекалните за ДЮШ и ще освежи общежитията

Школата на Левски ще има двойно повече съблекални след предстоящ ремонт, по-модерно общежитие за юношите и в близко бъдеще възстановителен център, а залата за пресконференции ще бъде превърната в треньорска стая за анализи, съобщи директорът на ДЮШ Йончо Арсов. Той уточни, че това е стратегията на новите собственици.

"Предстоят доста промени. Това е част от стратегията на собствениците. Те искат да събудят любовта на младите към футбола и ще инвестират в ДЮШ. Искат Левски да се върне към своите корени - когато доста голям брой юноши играеха в първия отбор. Вече разбрахте за двата терена за малкия футбол. Другото е ремонт на съблекалните. От четири те ще станат осем, с добри удобства. За мен е важно да има възстановителен център към ДЮШ, за да се доближаваме до професионалния футбол.

Ще има обновяване на трибуната до изкуствения терен. Общежитието ще бъде основно ремонтирано, като за нас от изключителна важност е залата, в която сега стоим. Тя ще се превърне в треньорска стая и това е от голямо значение за нашата работа. За анализи, за допълнително обучение на нашите треньори, за съвместната работа между тях, с главните треньори и с нас самите", съобщи директорът на школата.

Главният методист доц. Емил Атанасов уточни, че до момента "сините" не са разполагали с треньорска зала за анализи.

"Сегашната треньорска стая е по-скоро съблекалня. Новата е от изключителна важност за нас и така ще можем да работим с треньорите, да регулираме всичко това, което сме планирали, да анализираме мачовете и да подобряваме стъпка по стъпка всичко, свързано с обучението на децата. Стаята ще има абсолютно всичко, нужно на треньорите. Това е ключово за развитието и на треньорите, и на децата, и на клуба като цяло", каза той.

Относно общежитието, Арсов уточни:

"Имаме зададен брой легла след ремонта на общежитията. Шест от тях са резервирани винаги за първия отбор и за играчи на проби. Ще има и двама възпитатели, които се сменят през седмица, за да могат да следят дисциплината, така че това е още един апартамент. Всичко останало е за децата. Над 40 са леглата. Имаме скаути и за момента са двама, но има перспектива да станат много повече. За всеки е ясно, че създавайки добри футболисти, те биха могли да бъдат капиталът на този клуб", добави директорът на школата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти