Левски обяви целите на школата

Левски обяви целите на школата

Новият шеф в детско-юношеската школа на Левски Йончо Арсов и новият главен методист на ДЮШ доц. Емил Атанасов обявиха целите на школата на пресконференция, в която бяха представени официално.

"Имаме няколко цели – първата е да създадем хора. От изключителна важност са дисциплината, редът, доброто възпитание, отношение към околните. Ние имаме задача да следим за тяхното добро и положително развитие като хора. Предстои основен ремонт в общежитието. Ще бъдат назначени двама възпитатели, които ще контролират нещата в общежитието денонощно. Много държим на образованието. Срещнах се лично с директорите на спортното училище. На всички е ясно, че не всички момчета ще успеят в професионалния футбол. Затова ние трябва да създадем предпоставки на тези хора да се реализират. Говорих с родителите на един набор, а следващите дни и седмици ще сторя и това с останалите, тъй като те трябва също да помагат. Децата са при нас само няколко часа в седмицата, а по-голямата част времето са с техните родители, които ги възпитават основно ", каза директорът на ДЮШ на Левски Йончо Арсов.

"Второ – създаване на професионални футболисти. Не е важно колко първи места имаме, а колко футболисти сме създали. Искаме да се грижим за футболистите, да подобряваме и усъвършенстваме техните качества във всички аспекти. Приоритет са техническите качества. Бързото и безпроблемно боравене с топката. Тази отлична техника ще се съчетае с психологическия натиск – вътрешен и външен. Бъдещ професионален футболист ще трябва да умее да се справя с критиката, отнесена към него. Трябва и силен характер.

Следващата цел – доброто класиране е важно. Аз съм бил възпитаван по този начин в тази школа. Доброто класиране е важно,  първото място е много важно, но не основното. Ние искаме да изграждаме манталитет на победители. Нямаме полза, ако имаме много златни медали и не сме създали нито един професионален футболист" коментира Йрсов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти