Ще превземе ли четата на Хубчев и крепостта “Ивайло”?

Ще превземе ли четата на Хубчев и крепостта “Ивайло”?

Днес в 21:00 часа Етър приема Левски на совя стадион “Ивайло” във Велико Търново. Срещата е от 2-ия кръг на efbet Лига. До момента възпитаниците на Петър Хубчев са безгрешни и записаха три победи в трите си официални мача. Сега те ще опитат да продължат със силната си серия и да вземат трите точки и от това гостуване. “Болярите” обаче имат други идеи и ще направят всичко възможно да объркат сметките на “сините”.


Етър вече даде заявка, че ще бъде фактор и през настоящия сезон в елита. В първия кръг търновци откраднаха точка от другия софийски гранд ЦСКА-София (2:2). Още по-впечатляващо е, че те го направиха в столицата на “Българска армия”. Сега етърци ще имат подкрепата и на своите верни фенове, които се очаква да изпълнят стадиона.

Левски обаче също ще може да разчита на сериозна подкрепа. Според някои информации, близо 5 хиляди “сини” привърженици се готвят да атакуват “Ивайло”. Интересен факт е, че днешният двубой ще е повторение на плейофа за Лига Еворпа през миналия сезон, който тогава бе спечелен трудно от Левски с 1:0. Другите две срещи от редовния сезон между тези два отбора също бяха спечелени от столиачни с резултат 2:1.

Всъщност статистиката е изцяло на страната на Левски. “Сините” нямат загуба на “Ивайло” вече 29 години. Двата тима са изиграли 54 мача помежду си в елита, като в тях Етър е взел едва 6 победи, докато софиянци са с 37 успеха, а 11 мача са завършили наравно. Всъщност последната победа на “Болярите” срещу Левски е от далечната 1991 година, когато великотърновци станаха шампиони.

В днешния мач Етър ще бъде без контузените Петков и Ангелов. Треньорът Росен Кирилов се очаква да пусне на терена Иванов на вратата и пред него в отбрана Илиев, Дюлгеров, Артюнин и Стоянов. Станоев и Апостолов ще действат в средата на терена, а Руменов ще е в ролята на плеймейкър. Младенов и Ковачев ще започнат на крилата, а в атака ще действа Боджадж.

Петър Хубчев пък не може да използва трайно контузения Холмар Ейолфсон, както и вратаря Николай Михайлов. Наказан за мача пък е Асен Чандъров. Вероятната единайсеторка на “сините” ще бъде в състав Миятович под рамката и карето Миланов, Рейш, Каргас и Горанов в защита. Юруков и Тиам ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Димитров и Паулиньо ще действат по крилата. В атака отново ще е Костов, а зад гърба му ще започне Мариани.

efbet Лига, 2 кръг:

ЕТЪР - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЕТЪР:

Иванов, Илиев, Дюлгеров, Стоянов, Станоев, Апостолов, руменов, Ковачев, Младенов, Боджадж

ЛЕВСКИ:

Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Юруков, Тиам, Мариани, Димитров, Паулиньо, Костов

Стадион:

“Ивайло”, Велико Търново

Начало:

21:00 часа

Съдия:

Станислав Тодоров

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти