Лоши новини за Хубчев, още един важен играч аут за няколко седмици

Лоши новини за Хубчев, още един важен играч аут за няколко седмици

Лоши новини за Петър Хубчев след тежкото отпадане на Левски от Лига Европа. Освен че трябва да вдигне тима си и да го настрои за вътрешното първенство след историческото 0:7 в двата мача срещу АЕК (Ларнака), специалистът няма да може да разчита на двама основни футболисти. Както е известно, Кали Тиам се контузи лошо в първата минута на мача с кипърците на стадион "Георги Аспарухов". Халфът има скъсан мускул, като ще отсъства от терените минимум месец. Това означава, че Хубси няма да може да разчита на полузащитника в срещите с Царско село, Берое, Витоша (Бистрица), Локомотив (Пловдив), ЦСКА-София и Черно море.

94 Левски - АЕК (Ларнака)

Другата неприятна новина за треньора на столичани е, че голмайсторът на efbet Лига Станислав Костов също е аут за следващите мачове на "сините". Таранът имаше проблеми от края на миналия сезон, които му попречиха да вземе участие в европейските квалификации на България с Черна гора и Косово. След това не му позволиха да бъде пълноценен по време на подготовката, но стисна зъби, както няколко пъти това бе споменато и Хубчев. След мача с АЕК на "Герена" болките на Костов са се увеличили, като е бил подложен на пълен преглед. Той има възпаление на абдуктора, което му пречи да тренира и играе пълноценно.

Така лекарският щаб на "сините" взе решение Костов да получи минимум 15 дни почивка от тренировъчния процес, което ще го извади от сметките на Петър Хубчев със сигурност за мачовете с Царско село, Берое, Витоша (Бистрица), Локомотив (Пловдив). Таранът, който играе само на инжекции, от вчера се готви по специална програма. Нападателят има двуразови занимания във фитнеса и басейна, но без право да излиза на футболния терен. Надеждата на "сините" и Костов е, че голмайсторът ще се възстанови без да претърпи интервенция, но това ще стане ясно след няколко седмици. Тази травма обърква допълнително сметките на "сините".

140 Дунав - Левски 1:4

Както е известно, интерес към нападателя през това лято имаше от италианския Фрозиноне и турския Анталияспор, но офертите бяха прекалено ниски за ръководството на "сините", които отхвърлиха и двете предложения. Шефовете на Левски са склони да се разделят със своя голаджия, но само при добро финансово предложение за клуба.

Бившият селекционер на България в атака вече разполага само с новите попълнения Найджъл Робърта и Дени Алар. Илия Димитров, който най-вероятно ще бъде преотстъпен на Витоша (Бистрица), също е в състава, но не попада в сметките на треньора.

Срещата с Царско село ще бъде първа за тима на Хубчев в първенството и без Давиде Мариани, който беше продаден в Дубай. Именно швейцарецът е голмайсторът на тима през сезона с шест попадения (4 в първенството от три мача), както и за календарната 2019 година с общо 11 гола. Втори зад него е Станислав Костов, отбелязал осем попадения през пролетта в елита на Първа лига.

140 Дунав - Левски 1:4

Под ръководството на Хубчев Левски има 11 отбелязани гола в седем мача, като над 50% от тях са дело на бившия играч на отбора Мариани. Освен него голове през този сезон за 26-кратните шампиони имат Паулиньо (2), Станислав Иванов (1), Иван Горанов (1) и Алар (1). Именно нов реализатор се търси в състава на столичани, за да може отборът да продължи доброто си представяне в шампионата и да бъде близо до върха.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички