Левски вдига заплатата на Станислав Иванов

Левски вдига заплатата на Станислав Иванов

Ръководството на Левски ще вдигне заплатата на крилото Станислав Иванов. Добрите игри на младока убедиха шефовете да му предложат нов договор с по-високо заплащане и за по-дълъг период. В момента той е обвързан със “сините” до лятото на 2021 година, тоест до края на следващия шампионат. Стаси е най-бързо прогресиращият играч на клуба за този сезон, утвърди се в стартовия състав, а освен това е и основна фигура в младежкия национален отбор. С добрите си игри той предизвика интерес към себе си от чуждестранни отбори. Появиха се информации, че той е ухажван и от шампиона Лудогорец.

При преговорите на “сините” със Станислав Иванов освен удължаване на договора и по-висока заплата, ще бъде обърнато внимание и на откупната клауза. Смята се, че тя ще бъде над 1 милион евро. Последните таланти, които Левски продаде бяха Божидар Краев и Антонио Вутов. Първият бе трансфериран за 500 хил. евро в датския Мидтиланд. През този сезон той бе пратен под наем в португалския Жил Висенте. Вутов пък бе продаден на Удинезе за 600 хил. евро, като сумата можеше да набъбне до 1 млн. при определени условия, които обаче изобщо не бяха изпълнени, а след няколко преотстъпвания, Вутов премина в Ботев (Пловдив).

На този етап няма голям шанс някой да измести Стаси от титулярната единайсеторка. Привлеченият от Септември (София) Здравко Димитров рядко получава шанс за изяав, а дошлият от Хекен Насиру Мохамед е абсолютна загадка, въпреки че бе купен за около 300 хил. евро. “Сините” вече се чудят дали да не го засилят обратно в Швеция. А Станислав Иванов само може да мечтае за заплатата на Мохамед. Дори и при увеличение на настоящото възнаграждение, Стаси ще остане далеч зад чужденеца. Това сравнение се отнася и за другото крило Паулиньо, който също е с много висока заплата.

 Наскоро Левски увеличи заплащането на Станислав Костов. Голмайсторът на първенството за миналия сезон получаваше в пъти по-малко от конкурентите си за поста централен нападател Дени Алар и Найджъл Робърта. Костов подписа до 30.06.2022 година с доста по-добри финансови условия.

 

“Тема спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти