Левски е длъжен да се възползва от грешната стъпка на Лудогорец

Левски е длъжен да се възползва от грешната стъпка на Лудогорец

Вчера Лудогорец не успя да победи Черно море (1:1) и това дава шанс на Левски да се доближи на 5 точки от шампиона и водач в класирането на efbet Лига. "Сините" надвиха с 1:0 Черно море за Купата на България и това би трябвало да им е вдъхнало спокойствие преди мача с аутсайдера Витоша (Бистрица). "Тигрите" са на дъното с едва 5 точки и имат най-слабото нападение и най-пропускливата защита.

Това ще е последната среща на Левски на "Георги Аспарухов" за календарната година. Отборът на Петър Хубчев е все по-стабилен на своя стадион и рядко греши. Днес феновете ще очакват не само задължителни три точки, но и повече голове. До момента тимът никога не е реализирал повече от три попадения у дома под ръководството на Хубчев. 

Левски ще бъде без Нуно Рейш и Кали Тиам, които са наказани за натрупани картони. За "сините" обаче е по-важно, че двамата ще бъдат на разположение за гостуването на Локомотив (Пловдив) в следващия кръг. Николай Михайлов се завръща в групата, но титуляр на вратата отново ще е Милан Миятович. Янис Каргас ще действа до Холмар Ейолфсон в центъра на защитата, а Филипе Нашименто ще замени Тиам в средата на терена. В халфовата линия се очаква да се появи и Франко Мазурек. В атака ще се разчита по традиция на Паулиньо, Станислав Иванов и Найджъл Робърта.

В състава на Витоша добрата новина е завръщането на Румен Гьонов, който ще е титуляр. Ще отсъства обаче преотстъпеният от Левски Илия Димитров. В атака за "тигрите" ще започне друг футболист, собственост на "сините" - Атанас Кабов. Старши треньорът Енгибар Енгибаров отново ще разчита най-вече на опита и класата на ветерана Емил Гъргоров. 38-годишният офанзивен халф има 3 гола в кариерата си срещу столичния гранд.

Левски няма допуснато попадение в последните си 4 мача на "Герена". Дунав, Етър, Царско село и Черно море не успяха да се разпишат в "синия" дом. Последният гостуващ отбор, който вкара на "Георги Аспарухов", беше Арда. 

Досега Левски и Витоша са играли помежду си 5 пъти, като балансът е 4 победи за "сините" и едно равенство, а головата разлика е 12:1 в полза на Левски. 

efbet Лига - 19 кръг:

ЛЕВСКИ - ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1):

Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Ейолфсон, Горанов; Райнов, Нашименто; С. Иванов, Мазурек, Паулиньо; Робърта

Старши треньор: П. Хубчев

ВИТОША (4-2-3-1):

Х. Василев; Гьонов, Зюмбулев, Гочев; Кочилов, Л. Котев; Ч. Садула, Е. Гъргоров, Кутев; Кабов

Старши треньор: Е. Енгибаров

СЪДИЯ:

Никола Попов

СТАДИОН:

"Георги Аспарухов"

НАЧАЛО:

16:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти