Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Фиорентина продължи мъките на Наполи (видео)

Фиорентина продължи мъките на Наполи (видео)

Кризата в Наполи продължава да се задълбочава. Възпитаниците на Дженаро Гатузо продължават с лошите резултати в Серия "А". Тази вечер неаполитанците допуснаха поражение с 0:2 в домакинството си на Фиорентина от 20-ия кръг. Федерико Киеза в 26-ата и Душан Влахович в 74-ата минута донесоха успеха на гостите. Така Наполи записа трето поредно поражение в първенството и има само 1 победа в последните си 12 мача.

Наставникът на домакините Дженаро Гатузо бе избрал Хосе Кайехон, Аркадиуш Милик и Лоренцо Инсиние да действат в предни позиции. Това бе мач номер 100 за полския нападател с фланелката на Наполи. В средата на терена пък започнаха Фабиан Руис, Алан Маркес и Пьотър Жиелински.

Патрик Кутроне си партнираше с Федерико Киеза в атаката на Фиорентина. Триото в средата на терена пък бе съставено от Марко Бенаси, Ерик Пулгар и Гаетано Кастровили.


Първата възможност в мача бе за гостите. Още във 2-ата минута при центриране от корнер Никола Миленкович стреля с глава и Давид Оспина трябваше да се намесва решително.

Флорентинци имаха още по-добър шанс в 9-ата минута, когато Пол Лирола центрира остро в наказателното поле, където Кастровили отблизо не успя да стреля във вратата и от коляното му топката излезе в аут.

В 12-ата минута и Наполи стигна до първото си голово положение. Милик получи дълъг пас зад защитата и стреля от въздуха, но вратарят Бартломей Драговски следеше добре ситуацията и успя да спаси.

Гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Алан в наказателното поле в 17-ата минута, но такава не бе отсъдена.

В 26-ата минута "Ла Виола" откри резултата. Топката бе центрирана за Марко Бенаси в пеналта, той я свали за Федерико Киеза, който технично я насочи във вратата за 0:1.

Наполи опита да реагира веднага и първо Инсиние стреля опасно в 27-ата минута, а две по-късно далечен удар отправи и Жиелински, но покрай вратата.

Фиорентина обаче можеше да удвои преднината си веднага след това. В 31-ата минута при едно центриране от фаул кълбото стигна до Далберт на далечната греда, но неговият изстрел с глава се отби от напречната греда. Секунди по-късно Патрик Кутроне успя да отбележи, но голът не бе зачетен заради засада.

В 36-ата минута Хосе Кайехон направи непростим пропуск. Той получи центриране в наказателното поле и отблизо с глава не успя да уцели вратата.

Две минути по-късно Жиелински пробва далечен изстрел, но без да затрудни особено Драговски.

В 42-ата минута Бенаси отправи мощен шут от воле, но Оспина успя да спаси.

Първата възможност за втората част бе за домакините и тя бе повече от добра. Лоренцо Инсиние стреля извън наказателното поле и топката се отби от гредата.

В 55-ата минута обаче гостите можеха много да съжаляват, че не удвоиха преднината си. Киеза комбинира с Кастровили, който с прехвърлящ пас го изведе сам срещу вратаря, но отблизо нападателят не успя да се разпише за втори път, като Оспина с котешки рефлекс съумя да спаси удара му.

В 74-ата минута Фиорентина все пак стигна до втори гол. Резервата Душан Влахович получи в наказателното поле, финтира прекия си пазач и с много красив диагонален удар порази вратата за 0:2.

В 77-ата минута Фернандо Йоренте получи хубаво центриране и стреля с глава, но покрай вратата.

В крайна сметка Фиорентина си заслужи трите точки и вече има 24 в актива си, като се изравни по този показател с днешния си съперник. Двата тима делят съответно 12-ата и 13-ата позиция в класирането в Серия "А".


КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти