Бентанкур посочи от кой съотборник взема пример

Бентанкур посочи от кой съотборник взема пример

Халфът на Ювентус Родриго Бентанкур разкри, че неговият модел за пример е съотборникът му Сами Кедира заради способността му да намира пространства в противниковото наказателно поле.

“Кедира е моят модел за пример. Работя усърдно, за да намирам пространства в наказателното поле. Уча се от Кедира, който е най-добрият в това отношение. Той е изключителен. Винаги вкарва по 7-8 гола на сезон и треньорът ми казва да следвам неговия пример. Късметлия съм, че той ми е съотборник. Чувствам се много добре, целта ми е да стана титуляр. Конкуренцията е голяма. Има доста мачове, така че не може да се надяваш, че треньорът винаги ще разчита на теб. Ако играя, това ме прави щастлив. Ако мой съотборник, който играе по-добре от мен, е на терена, аз съм радостен и за него”, сподели Бентанкур пред “Кориере дело спорт”.

Той също така е категоричен, че няма значение кой е основният конкурент на тима в борбата за Скудетото, като вместо това “бианконерите” трябва да мислят само за себе си. “Лацио и Интер? Не ме интересува, трябва да мислим само за себе си. Искаме да спечелим всичко. Работим върху лошите аспекти на играта ни на терена, както и да сме по-постоянни в мачовете. Достигнали сме 60-70% от своя потенциал”, добави уругвайският национал.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички