Челси продължава напред за Купата (видео)

Челси продължава напред за Купата (видео)

Челси се класира за осминафиналите в Купата на Англия след успех с 2:1 срещу втородивизионния Хъл Сити. Миши Батшуай откри резултата в шестата минута, а тимът на Франк Лампард пропусна няколко възможности да увеличи аванса си до почивката. Томори направи резултата 0:2 в 64-ата минута, а Гросицки намали в 78-ата.

Хъл започна активно, но много рано получи гол и от този момент гостите имаха сериозно предимство. В шестата минута Миши Батшуай, който получи един от редките си шансове за изява, откри резултата. Добра атака на гостите изведе Маунт на позиция за удар. Той не успя да го нанесе, топката бе отклонена на пътя на белгиеца и той я прати в мрежата след още един рикошет.

След ранното попадение Челси започна да доминира и организираше атака след атака към вратата на съперника. Батшуай опита да удвои аванса на гостите, но стреля от малък ъгъл и Бърк отклони изстрела. В 15-ата минута Маунт изведе великолепно Баркли сам срещу вратаря на домакините, но Лонг излезе, скъси ъгъла и успя да спаси.

“Сините” се забавляваха в атака, но пропускаха възможностите си, а Хъл не знаеше как да се противопостави. Мейсън Маунт пропусна отличен шанс в 33-ата минута, когато бе изведен от Ковачич. Малко преди почивката Джордж Лонг отново се намеси, за да спре Аспиликуета, който пробва удар от малък ъгъл.

Тимът от Чемпиъншип изглеждаше доста по-различно в началото на второто полувреме. Домакините заиграха по-уверено и търсеха изравняването. Хърби Кейн стреля от фаул, като топката мина покрай вратата. Хъл стигна и до няколко ъглови удари, но защитата на съперника се справи с тях.

Челси стигна до втори гол в 64-ата минута. Центриране на Баркли от фаул бе засечено от Томори с глава и авансът на лондончани стана два гола. “Сините” пропуснаха две положения в следващите минути, а домакините се върнаха в мача с малко късмет. Удар от дистанция на Гросицки се отклони в Ковачич и не остави шансове на Кабайеро. До края на срещата Хъл опита да натисне и постави под напрежение съперника, но тимът на Лампард се справи отлично и запази преднината си.

ХЪЛ - ЧЕЛСИ 1:2
0:1 - Батшуай (6)
0:2 - Томори (64)
1:2 - Гросицки (78)
 
СТАТИСТИКА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти