Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Аталанта направи за смях Торино, Иличич вкара от центъра (видео)

Аталанта направи за смях Торино, Иличич вкара от центъра (видео)

Аталанта разгроми със 7:0 Торино като гост в срещата между двата тима от 21-ия кръг на италианската Серия “А”. Бергамаските бяха безпощадни, а героят на вчерта бе Йосип Иличич, който реализира хеттрик и изработи още един от головете на своя тим. Словенецът се разписа в 17-ата, 53-ата и 54-ата минута, като особено впечатляващ бе вторият му гол, който бе с удар от центъра на терена. Освен това той изработи дузпа за своя тим в 45-ата минута, реализирана от Дуван Сапата. Дугите три попадение за гостите бяха дело на Робин Госенс в 29-ата минута и на Луис Муриел в 86-ата минута от дузпа и в 88-ата минута.

Головото шоу за Аталанта започна в 17-ата минута, когато бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино отне една топка на левия фланг и подаде успоредно на голлинията за Иличич, който отблизо вкара за 0:1.

В 28-ата минута Ремо Фройлер пропусна сам срещу вратаря, но при последвалия корнер топката се озова в Госенс, който със страхотен изстрел от воле я прати неспасяемо във вратата за 0:2.

В 45-ата минута Иличич навърза двама защитници в наказателното поле и бе задържан за дузпа, а Дуван Сапата направи резултата класически с точен изстрел от бялата точка.

В началото на втората част Аталанта довърши съперника с нови два гола за две минути. В 53-ата минута гостите получиха фаул в средата на терена и без забавяне Иличич стреля и хвана неподготвен вратаря Салваторе Сиригу, който само изгледа как топката го прехвърля и влиза във вратата му за 0:4.

В 54-ата минута бергамаските организираха нова страхотна атака, Иличич бе изведен в наказателното поле и хладнокръвно оформи своя хеттрик за 0:5.

Гостите можеха да си тръгнат и с по-изразителна победа, но в 58-ата минута шут на Алехандро Гомес бе спасен от Сиригу, а и гредата му помогна да не се стигне до нов гол във вратата му.

В 76-ата минута Армандо Ицо извърши грубо нарушение и получи втори жълт и червен картон, за да направи вечерта на торинци още по-лоша.

Това позволи на Аталанта да вкара нови два гола. В 86-ата минута гостите получиха втора дузпа и Муриел бе точен реализира наказателния удар. Две минути по-късно колумбиецът добави и втори гол на сметката си. Той бе изведен на скорост от Алехандро Гомес и стреля покрай вратаря за крайното 0:7.

В края нервите и на Саша Лукич не издържаха, който също си изкара червен картон и "Биковете" завършиха срещата с 9 човека на терена.

Така бергамаските категорично взеха трите точки от това гостуване и вече имат 38, като се изравниха с Рома на 4-ото място във временното класиране, но “Вълците” са с мач по-малко. Торино пък за момента остава на 10-ата позиция в таблицата с 27 спечелени точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти