Коби и хеликоптерите - дълга история с трагичен край

Коби и хеликоптерите - дълга история с трагичен край

Трагичната новина за смъртта на Коби Брайънт, 13-годишната му дъщера Джиана и още седем души в катастрофа с хеликоптер разтърси цял свят. Влиянието на Брайънт се простираше далеч отвъд понятието “просто спортист”. След края на кариерата си той бе успешен инвеститор, мотиватор, автор, а в последно време и треньор на подрастващи. Петкратният шампион на НБА, който остана завинаги на 41 години, има дълга история, свързана с летенето с хеликоптер.

Кошмарните задръствания в Южна Калифорния са основната причина, поради която Брайънт летеше с хеликоптер години наред. Домът му в Нюпорт Бийч се намира на 70 километра от Лос Анджелис, като можете да си представите колко време би било необходимо за ежедневно пътуване в двете посоки.

Хеликоптерът на Брайънт не е имал черна кутия
Хеликоптерът на Брайънт не е имал черна кутия

“Трафикът започна да става все по-лош и по-лош. От толкова стоене в задръствания, изпусках важни за децата събития. Трябваше да измисля начин, по който мога хем да тренирам и да се концентрирам върху подобряване на това, което правя, хем да не жертвам ценното време, прекарано със семейството ми”, разказва Брайънт в интервю преди години.

“Точно тогава се поинтересувах от хеликоптерите и видях, че мога да стигам за 15 минути. Така започна всичко. Имах изграден рутина. Фитнес рано сутринта, карам децата на училище, летя до Ел Ей, тренирам като луд, тренирам допълнително, срещам се с медии и всички подобни задължения, които имах, след това летя обратно и взимам децата от училище с кола”, добавя Коби.

“Жена ми често ми казваше - “Слушай, аз мога да ги взема”. Но аз държах на своето. Защото в НБА имаш толкова дълги пътувания за гостувания, че не виждаш децата си дълго време, човече. Всеки шанс, който имах, за да прекарам време с тях - било то и 20 минути в колата…. Това е ценно за мен време”, обобщава той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти