Краси Анев 13-и в преследването на СП по биатлон, титла за Жаклен

Краси Анев 13-и в преследването на СП по биатлон, титла за Жаклен

Французинът Емилиен Жаклен спечели преследването на 12.5 км на световното първенство по биатлон в италианския зимен център Антхолц. Жаклен стигна до успеха след силен финален спринт, в който победи звездата на норвежкия биатлон и седемкратен световен шампион Йоханес Тингнес Бьо.

Французинът измина трасето за 31:15.2 минути, повали всичките 20 мишени и спечели първа световна титла в кариерата си. Жаклен е един от двамата биатлонисти от общо 60 стартирали, които не допуснаха грешка в стрелбата. Носителят на големия Кристален глобус за миналия сезон Йоханес Тингнес Бьо завърши втори на 4 стотни изоставане, след като пропусна две мишени в четирите си стрелби.

Световният шампион в спринта Александър Логинов от Русия завоюва бронзовото отличие. Той завърши с пасив от 2.39 секунди, след като допусна една грешка в стрелбата. Логинов водеше до последната стрелба, в която сбърка един път и това му костваше титлата.

Двукратният олимпийски и четирикратен световен шампион в дисциплината Мартен Фуркад (Франция), който има 11 световни титли в кариерата си, се класира на четвърто място, след като допусна две грешки и изостана на 46.3 секунди след победителя.

Силно състезание направи българинът Красимир Анев, който се нареди на 13-а позиция с една пропусната мишена и пасив от 2:03.9 минути. Владимир Илиев е 44-и с пет грешки и изоставане от 3:59.4 минути, а Димитър Герджиков зае 52-о място с четири грешки и на 5:12.7 минути след победителя. Състезанието е валидно за Световната купа.

Седемкратният носител на Кристалния глобус Мартен Фуркад остава начело в генералното класиране след 15 от 24 състезания с 692 точки, следван от сънародника си Кентен Фийон-Мейе с 622 точки и Йоханес Тингес Бьо с 576 точки. От българите Владимир Илиев е 31-и със 138 точки, а Красимир Анев е 41-и със 73 точки. Утре е почивен ден на световния шампионат по биатлон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти