Клайстерс отстъпи пред Мугуруса при завръщането си

Ким Клайстерс се завърна в професионалния тенис с по-скоро очаквано поражение. 36-годишната белгийка, бивша №1 в света и носителка на 4 титли от “Големия шлем”, загуби с 2:6, 6:7 (6) от друга бивша лидерка в ранглистата на WTA Гарбинье Мугуруса в мач от първия кръг на силния турнир в Дубай.

Мугуруса се включи късно в турнира с “уайлд кард” и първоначално трябваше да играе с украинката Елина Свитолина, но отказването на нидерландката Кики Бертенс наложи промени в схемата и Мугуруса се изправи срещу Клайстерс.

За белгийката това бе първи мач от близо осем години. Клайстерс за втори път се завръща в професионалния тенис. Тя първоначално се оттегли през 2007 година, за да се омъжи и да роди първото си дете, а през 2009 се завърна. Тя спечели 3 от 4-те си титли от “Големия шлем” след завръщането си, но сложи за втори път край на кариерата си след US Open 2012. Сега тя отново се завърна, като получи “уайлд кард” от организаторите на турнира в Дубай, въпреки че първоначалните й планове бяха да играе на Australian Open. Контузия обаче отложи завръщането на белгийката.

Днес Клайстерс не успя да се противопостави сериозно на съперничката си в първия сет, в който финалистката на Australian Open Мугуруса направи пробив още в първия гейм. Тя реализира и пробив за 5:2, след което се измъкна от 0:40 и сложи край на първата част.

Вторият сет бе доста по-различен и Клайстерс показа, че неслучайно е голяма шампионка. Белгийката навакса изоставане от 0:3 и два пробива, а в тайбрека поведе с 2:0. Поставената под №9 испанка обаче направи обрат до 4:2 точки и с 8:6 затвори срещата с втория си мачбол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти