Сезонът продължава за Георгиев, Иванов и Александров: чакат ги важни плейофи

Сезонът продължава за Георгиев, Иванов и Александров: чакат ги важни плейофи

Отборът на Арсенал (Тула) победи с 3:0 като домакин новия шампион на Русия Спартак (Москва) в мач от последния 30-и кръг на Премиер Лигата. Федерико Расич изведе домакините напред в резултата още в третата минута след изпълнение на корнер и удар с глава.

В 13-ата минута Георге Джикия получи директен червен картон за грубо нарушение и Спартак (Москва) остана на терена с човек по-малко.

В 24-ата минута Михаил Александров качи топката на главата на Иля Максимов с центриране отдясно. Максимов не сбърка от удобната позиция и направи резултата 2:0.

В 36-ата минута домакините имаха златен шанс за 3:0, но Расич пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Александър Самедов срещу Максимов. Именно Расич обаче стана автор на третия гол във вратата на на Сергей Песяков. В 63-ата минута аржентинският нападател с удар отблизо изпрати топката в мрежата, оформяйки крайния резултат.

Мишо Александров игра 90 минути за Арсенал (Тула), а другият българин в състава на домакините - Иван Иванов, остана през цялото време на скамейката на резервите. Ивелин Попов пък бе титуляр за Спартак и бе сменен в 63-ата минута от Жано Ананидзе.

Победата, в комбинация с поражението на Криля Советов с 1:3 у дома от Терек, позволи на Александров, Иванов и компания да завършат сезона на 14-о място в класирането, което означава, че тимът ще играе плейоф за оставане в елита. Арсенал (Тула) приключва сезона с 28 точки, колкото има и Криля Советов, но тулчани са с по-добри показатели от самарци.

В същото време, Оренбург, където играе българският халф Благой Георгиев, също ще играе плейоф за оставане срещу отбор от руската втора дивизия. Оренбург победи с 2:0 у дома Ростов, който не успя да се пребори за участие в европейските клубни турнири. Георгиев игра цял мач за Оренбург и получи жълт картон, а головете отбелязаха Роман Воробьов (52) и Сергей Бреев (76). Двата тима завършиха срещата с по 10 души, след като червени картони в добавеното време получиха Михал Дюриш (Оренбург) и Кристиан Нобоа (Ростов).

Оренбург събра 30 точки, с колкото завършиха сезона още два отбора - Урал на Николай Димитров - Хичо и Анжи. Урал и Анжи обаче са с по-добри показатели от тима на Благой Георгиев.

От руската Премиер Лига изпадат Криля Советов и Том, който завърши на последното 16-о място с едва 14 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти