Другите българи на бараж в Русия оцеляха

Другите българи на бараж в Русия оцеляха

Арсенал (Тула) на Михаил Александров и Иван Иванов ще играе в руския елит и през следващия сезон, след като излезе краен победител в баража с втородивизионния Енисей. Днес тимът на двамата българи спечели с 1:0 у дома в реванша, което беше достатъчно за краен успех след поражението с 1:2 в първия двубой преди няколко дни. Арсенал запазва мястото си по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. “Златното” попадение падна в 29-ата минута, когато Игор Шевченко беше точен с глава.

В първия мач Мишо Александров си беше вкарал автогол. Днес той изкара пълни 90 минути като ляв халф-бек, а Иванов дори не беше в групата. В Енисей също има българин - Росен Колев, но и той не попадна в сметките на треньора.

По-рано през деня Благой Георгиев изпадна със своя Оренбург, след като отстъпи след дузпи с 3:5 на СКА-Хабаровск в другия плейоф. Така от следващия сезон Премиер лигата ще има три нови участника - Динамо (Москва), Тосно и въпросният СКА. Изпадат Криля Советов, Том (Томск) и Оренбург.


АРСЕНАЛ (Тула) - ЕНИСЕЙ 1:0
1:0 Шевченко (29)

1:2 в първия мач. Арсенал печели по правилото за повече голове на чужд терен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти