Локо (М) пропусна да излезе начело в Русия (видео)

Локо (М) пропусна да излезе начело в Русия (видео)

Загуба при гостуването на Уфа попречи на Локомотив (Москва) да оглави класирането в руската Премиер лига. Отборът на Юрий Сьомин отстъпи с 0:1 на Уфа и допусна първо поражение на чужд терен от началото на сезона. По този начин "железничарите" останаха втори в подреждането с 28 точки, а довечера разликата с водача Зенит може да стане 5 точки, ако питерци спечелят домакинството си на Арсенал (Тула).

Единствения гол в мача на стадион "Нефтяник" отбеляза Силвестър Игбун в 76-ата минута. Преди това по-чистите положения имаха гостите. Победата позволи на Уфа да се изкачи на 8-о място в таблицата с актив от 16 точки, колкото има и 7-ият Ахмат.
Уфа атакуваше основно по десния фланг преди почивката, когато вратарят на Локомотив Гилерме трябваше да се намесва след поредица от опасни центрирания. Бразилецът имаше и късмет в средата на полувремето след удар с глава на Иван Пауревич, минал на сантиметри от гредата. Най-близо до гола за Локо през първите 45 минути беше Едер. Героят от финала на Евро 2016 обаче не успя да засече перфектно подаване на Дмитрий Тарасов.

Мануел Фернандеш също имаше шанс да се разпише, но топката тупна точно пред него и изстрелът му не се получи.
След почивката Александър Беленов се справи с фалцов удар на Антон Миранчук. Локомотивци ставаха все по-настоятелни в търсене на победата, но четвърт час преди края Боян Йокич центрира ниско на далечната греда и Игбун вкара един от най-лесните си голове.

Локомотив ще може да поправи грешката си в следващия кръг, когато приема Краснодар. На Уфа пък предстои гостуване на новака СКА-Хабаровск.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти