Звездата на Локо (Москва): Шансовете ни за титлата са 5%

Звездата на Локо (Москва): Шансовете ни за титлата са 5%

Мануел Фернандеш без никакво съмнение е най-добрият футболист на Локомотив (Москва) от началото на сезона. Португалският халф е истински мотор в средата на терена, а освен това бележи и доста голове. Неотдавна той стана автор на най-бързия хеттрик в групите на Лига Европа, а в руското първенство има 3 попадения и 3 асистенции. В интервю за Чемпионат Фернандеш коментира шансовете на Локо за титлата и заяви, че заслужава да бъде в състава на Португалия за Мондиал 2018.

"Пътят е дълъг, остават много мачове. Преди началото на сезона си говорехме, че целта ни е място в топ 5. Сега мислим мач за мач. Всеки иска да стане шампион, но трябва да сме реалисти. Ако през април още сме в битата за титлата, ще е чудесно. В момента бих оценил шансовете ни на 5%. Не съм песимист, а гледам реално на нещата и знам, че ни предстои трудна серия. След мача с Краснодар шансовете може да станат 6%, а след този с ЦСКА (Москва) - 10%. Ще видим", сподели Фернандеш.
През 2014 година халфът бе привлечен в Локомотив от турския гранд Бешикташ. Тогава феновете на "железничарите" бяха скептично настроени, не на последно място и заради писанията в турската преса, че Фернандеш има проблеми с алкохола.
"Никога не е имало подобно нещо. Историята е друга. Тогавашният треньор на Бешикташ Самет Айбаба беше казал, че съм дошъл на една трнировка пиян и вестниците го раздухаха. После Айбаба ми се извини и твърдеше, че не е казвал нищо такова, а журналистите са си го измислили сами. На следващия ден треньорът публично заяви, че не е имало никакъв инцидент с мен", разказа Фернандеш.
"Знаете ли, аз самият мога да кажа много неща, които се случват в Бешикташ. Много хора ще останат удивени", продължи полузащитникът.

"Не знам защо Фернандо Сантош не ме вика в националния отбор. Да, странно е. Преди време се е случвало да играя веднъж на две седмици за Валенсия и да ме канят в националния. Сега заслужавам да се боря за титулярно място, а не само да съм в състава. Явно мнението ми не съвпада с това на треньора. Само той знае какви са причините да не съм в отбора", заяви Фернандеш.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти