Хичо блести с гол за Урал, отборът му вече е 4-и (видео)

Хичо блести с гол за Урал, отборът му вече е 4-и (видео)

Бившият халф на Левски и Славия Николай Димитров отбеляза гол за Урал, а тимът му победи с 2:0 гостуващия Ахмат и излезе на 4-о място в руското първенство. Българинът откри резултата в 33-ата минута след самостоятелен пробив и плътен удар, който вратарят на Ахмат Евгений Городов не успя да избие. Успеха на домакините от Екатеринбург затвърди Алексей Евсеев в 79-ата минута. Гостите пропуснаха дузпа в самото начало на двубоя, когато Родолфо уцели гредата. 

След днешната победа (четвърта от последните 5 мача) Урал вече има 22 точки и изпревари шампиона Спартак (Москва) и друг от фаворитите за челните места - Краснодар. Ахмат влезе в серия от три поредни поражения и заема 11-а позиция в класирането със 17 точки.

Гостите спечелиха дузпа още в 3-ата минута, но опитният Родолфо, който в миналия кръг реализира от бялата точка срещу Спартак, този път прати топката в напречната греда. Нарушението в наказателното поле беше на Михаил Меркулов срещу Одисе Роши.
Първият опасен удар за Урал отправи Димитров, но встрани от вратата. Последва пропуск на Ерик Бикфалви, а в 33-ата минута Хичо откри резултата. Той напредна по десния фланг, намери позиция за стрелба и изненада Городов. Веднага след гола домакините можеха да вкарат и втори, но Евсеев шутира неточно.
През второто полувреме отново Димитров беше най-добър за Урал. Българският халф беше близо до това да покачи на 2:0, но този път Городов се справи с удара му. В 69-ата минута Ризван Уциев пропусна да се разпише за Ахмат, за да дойде попадението на Евсеев, което успокои домакините. Той получи подаване от Денис Кулаков, финтира съперник и заби топката под гредата. 
От началото на сезона Урал има само две загуби - при гостуванията в Москва на Локомотив и Спартак. Отборът на Александър Тарханов спря у дома Зенит и ЦСКА (Москва), а в следващия кръг ще гостува на Амкар. 

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти