Цената на Ивелин Попов е паднала с цели 8 млн. евро за две години

Цената на Ивелин Попов е паднала с цели 8 млн. евро за две години

С цели 8 милиона евро падна цената на Футболист №1 на България за последните две години Ивелин Попов.Това показва справка в най-реномирания мениджърски сайт transfermarkt.de. Нападателят на руския шампион "Спартак" (Москва) получава все по-малко минути за игра, а напоследък разочарова треньора си Масимо Карера.

През зимния трансферен прозорец на 2015 година стойността на българския нападател е оценявана на 12 милиона евро. Тогава той все още играе за тима на "Кубан" (Краснодар). За последните две години цената му непрекъснато се срива, като към момента е едва 4 милиона евро. Въпреки всичко Попов си остава най-скъпият български футболист в момента.

Още през миналата зима клубът му "Спартак" (М) искаше да го продаде, след като получи изключително изгодна оферта от турския "Трабзонспор". Турският гранд даваше 3,5 милиона евро за българина плюс различни бонуси впоследствие. Самият Ивелин категорично отказа да смени клубната принадлежност, като заяви, че в Москва се чувства отлично. Освен това тогава той се бореше за титлата в Русия. Жена му - фолкпевицата Елена Паришева, също бе твърдо против семейството да се мести в Истанбул.

Твърде вероятно е Попето все пак да бъде продаден през тази зима. Интерес към него от Турция, както и от други руски клубове продължава да има. Спартаковци извоюваха гръмката си победа с 5:1 над "Севиля” в Шампионската лига миналата седмица, след като Попов напусна терена. Той бе заменен в началото на второто полувреме при резултат 1:1, а след това играта на съотборниците му потръгна и те се спукаха да вкарват на испанския си противник.

Дотук капитанът на националния ни отбор взе участие и в трите мача на "Спартак" в груповата фаза на Шампионската лига. Записа общо 146 минути на терена. Офанзивният футболист има 78% точност на своите подавания, а освен това е втори по отправени точни удари в отбора след голмайстора Куинси Промес. Ивелин е сред лидерите по пробягани метри в "Спартак" с общо 18,7 км.

Тези цифри обаче не са достатъчни за треньорското ръководство, което му дава все по-малко време за изява. От началото на сезона в руския шампионат Ивелин има 10 мача, но още търси първия си гол. Откакто е в "Спартак", българинът има общо 70 двубоя с 8 попадения.

Българският мениджър Мирчо Димитров, който има отлични контакти в руския футбол, коментира темата с Ивелин Попов. Пред "България Днес" той потвърди, че бъдещето на футболиста е несигурно.

"Всичко зависи от политиката на ръководството и дали отборът ще се класира за Шампионската лига или Лига Европа догодина. Важно е какъв ще бъде бюджетът. Попето играе редовно и не виждам причина да го гонят. Има си договор и го изпълнява. Ако има смяна на треньора, всичко е възможно", заяви Димитров.

"Желанието на Ивелин, както и това на Жоро Миланов е да продължат да играят в руското първенство. Шампионатът е на много високо ниво. Москва е прекрасен град за живеене. Който е дошъл тук, много трудно се е върнал после. Захари Сираков и Георги Пеев играха по 15 години в руския футбол. Благо Георгиев също доста време вече е в Русия", добави Димитров.

Той направи и интересен паралел между българското и руското първенство, като похвали родния шампион.

"Ако "Лудогорец" играеха в руската Премиер лига, щяха да се конкурират със "Зенит" и "Краснодар" за шампионската титла. Херо е изключителен треньор и на него му трябваше точно такъв отбор. В момента в България няма конкуренция. Убеден съм, че отново ще видим "Лудогорец" в групите на Шампионската лига скоро", добави футболният мениджър.

"България Днес"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти