Малко не достигна на Георги Миланов да разплаче лидера

Малко не достигна на Георги Миланов да разплаче лидера

Локомотив (Москва) и ЦСКА (Москва) завършиха 2:2 в драматично столично дерби от 16-ия кръг на руския елит. Георги Миланов беше на крачка от това да забие победен гол за “армейците” в последната минута, но топовният му изстрел профуча само на сантиметри над гредата. Българският национал се беше появил като смяна десетина минути по-рано.

ЦСКА водеше с 2:1 до 87-ата минута, но Мануел Фернандеш успя да изравни и по този начин да гарантира, че “железничарите” ще останат на върха и след този кръг. Преди това обаче бившият футболист на Валенсия пропусна дузпа.

Отборът на Миланов е само с една победа в последните пет кръга и остава на 7 точки от лидера.

Локо започна по-добре и в 14-ата минута поведе след попадение на Антон Миранчук. Още до почивката обаче “армейците” осъществиха обрата. В 28-ата минута Витиньо заби красиво попадение с шут от въздуха, а в 43-ата Бибрас Натхо успя да завърши на празна врата.

Само четири минути след началото на втората част младият халф на ЦСКА Хетаг Хосонов си изкара втори жълт картон и постави своите съотборници в незавидното положение да доиграят срещата с човек по-малко.
Независимо от това най-големите опасностите за Локомотив до края дойдоха след контраатаки. Така в 76-ата минута Джеферсън Фарфан се измъкна сам срещу вратаря и беше фаулиран в наказателното поле, но Игор Акинфеев парира удара на Мануел Фернандеш от бялата точка.
В 87-ата “железничарите” все пак изравниха, а след пропуска на Георги Миланов имаха отлична възможност за победно попадение, но не успяха.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти