Халф на Зенит взима най-много пари в Русия, само един българин в топ 100

Халф на Зенит взима най-много пари в Русия, само един българин в топ 100

Порталът Sports.ru публикува традиционното си изследване, посветено на заплатите в руския футбол. За четвърта поредна година класацията се оглавява от играч на Зенит. Това е халфът Леандро Паредес, който бе привлечен през лятото от Рома. Аржентинецът получава по 5 млн. евро годишно. Това обяснява защо Паредес се съгласи да напусне "вълците", където взимаше 8 пъти по-малко.

Вторият най-скъпоплатен футболист в Премиер лигата е Ведран Чорлука. През 2016 година хърватският защитник на Локомотив (Москва) се съгласи да поднови договора си срещу годишна заплата от 4,5 млн. евро. Той има само един мач през настоящия сезон, след като дълго време лекуваше контузия, но вече е възстановен и ще помогне на "железничарите" във финалния им щурм към титлата.

Трети е защитникът на Зенит Бранислав Иванович (4,1 млн.), а челната петица се допълва от халфа на Локомотив Мануел Фернандеш и голмайстора на Спартак (Москва) Куинси Промес, който прибират по 3,8 млн. годишно. 

Артьом Дзюба получава най-много от руските футболисти - 3,6 млн. евро. Преотстъпеният от Зенит на Арсенал (Тула) нападател е шести в класацията, а в топ 10 са и другите двама основни нападатели на Сборная - Александър Кокорин (3,3 млн.) и Фьдор Смолов (2,9 млн.).

Игор Акинфеев е единственият представител на ЦСКА (Москва) сред първите 20. Вратарят на "армейците" заема 15-о място с годишна заплата от 2,5 млн. евро.

В класацията има само един българин. Това е Ивелин Попов, който неотдавна премина под наем от Спартак в Рубин. Попето прибира по 1,8 млн. евро и дели 47-ата позиция с още 9 футболисти.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти