Краснодар не даде шанс на Арсенал, швед вкара гол-красавец (видео)

Краснодар не даде шанс на Арсенал, швед вкара гол-красавец (видео)

Краснодар не срещна проблеми с гостуващия Арсенал (Тула) и го победи с 3:0 в мач от 26-ия кръг на руското първенство. Много красив гол на Виктор Клаесон даде мечтаното началото на "биковете", а другите попадения бяха дело на Сергей Петров и резервата Рикардо Лаборде. "Гражданите" изместиха Зенит от третата позиция, а Арсенал е 6-и.

През сезона Краснодар направи много добри мачове срещу силните отбори, но с лекота губеше точки от тези в дъното на класирането. Пред временния треньор Мурад Мусаев стоеше задачата да не допусне подценяване, още повече, че Арсенал също се намира във възход през пролетта и се намираше на престижното 6-о място в класирането.
Михаил Александров остана на пейката на гостите, а титуляр за Краснодар беше бившият халф на Левски Жоао Жоазиньо.

Двубоят започна с изключително красив гол на Клаесон. Шведският национал посрещан от въздуха с акробатичен удар топката след центриране на Вандерсон в 4-ата минута и я заби под гредата. Голът беше под номер 9 за Клаесон в Премиер лигата.

В следващите минути Вандерсон пропусна да удвои, но второто попадение не закъсня. Фььодор Смолов пусна добър пас към Сергей Петров, който спокойно овладя и с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата - 2:0. До почивката имаше още интересни моменти, но двамата вратари показаха класа. Веднъж и гредата попречи на Жоазиньо.

Втората част не беше толкова интересна. Фьодор Смолов имаше няколко възможности да се разпише, но така и не успя. Това обаче стори Лаборде в 86-ата минута след асистенция на Юрий Газинский, който оформи крайното 3:0.

Двубоят днес беше под номер 400 в историята на "биковете".

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти